Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:05 | 21/01/2015

 

Επισκέψεις σε λιμάνια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες  στον Κόλπο του Άντεν, στην Αραβική Θάλασσα και στο Κόλπο της Βασόρας θα πραγματοποιήσει η  τουρκική κορβέτα  TCG Büyükada (Μπουγιουκαντά- ''Πριγκηπος'') 

''Πλοίο -φάντασμα'' μεν...
Η κορβέτα TCG Büyükada (F-512), - που ήδη απέπλευσε -είναι τουρκικής σχεδίασης και ναυπήγησης (MİLGEM) και η Άγκυρα υπερηφανεύεται ότι είναι ''πλοίο φάντασμα'' - επειδή, λέει, έχει κάποια χαρακτηριστικά στελθ και δεν πιάνουν πάντα το ίχνος το τα ραντάρ. Κάτι όμως που στην πράξη δεν ισχύει για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το επίγειο σύστημα ραντάρ Αιγαίου  καθώς, όπως φαίνεται, έχουν βρει το ''κουμπί'' του και τόσο αυτό όσο και άλλα όμοιου τύπου τα  πιάνουν αμέσως. Πρόσφατα ένα από αυτά (MİLGEM) που έκανε προκλητική διέλευση μέχρι την Κέα, εντοπίστηκε  αμέσως μόλις αποσπάστηκε από την προηγούμενη αποστολή του και δεν το έχασαν ούτε λεπτό.

...αλλά το ''πιάνουν'' άμεσα τα ραντάρ Αιγαίου

Η Άγκυρα δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το ταξίδι - και για λόγους επίδειξης σημαίας και για εμπορικούς.Στην αποχαιρετιστήρια τελετή που διοργανώθηκε στη ναυτική βάση Γκίολτζουκ, παρέστησαν ο διοικητής του Στόλου αντιναύαρχος Βεϊσέλ Κιοσέλε,  αρχηγοί στρατιωτικών μονάδων καθώς και μέλη των  οικογένειες του προσωπικού που υπηρετεί στη κορβέτα.Η τελετή απόπλου ήταν πομπώδης και της δόθηκε δημοσιότητα - ακόμα και από την τηλεόραση.




Τρίμηνη περιοδεία
Ο διοικητής του Στόλου  αφού σημείωσε ότι χάριν στην παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή στο πλαίσιο  αντι- πειρατικών αποστολών
δεν έχει καταληφθεί από πειρατές  κανένα τουρκικό πλοίο, δήλωσε ότι το πλοίο Büyükada θα πλεύσει για ένα πολύ σημαντικό καθήκον -  να συμβάλλει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου,  από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2015 . Ειναι η πρώτη αποστολή πλοίου αυτής της κατηγορίας στον κόλπο του Αντεν.


Το πλοίο φέρει ένα ελικόπτερο και 124 άτομα προσωπικό από τις δυνάμεις υποβρύχιων επιθέσεων και δυνάμεις αμφιβίων επιχειρήσεων και άλλες ειδικές ομάδες.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis