Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:25 | 19/09/2016


Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εκτιμούν ότι «το κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα πιθανόν βρίσκεται στην Αττική και προχωρά σε ληστρικές εξορμήσεις για ενίσχυση του "επαναστατικού ταμείου" στη συγκεκριμένη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας που γνωρίζει καλά. Και αυτό διότι και την περίοδο 2005-10 είχε διαπιστωθεί ότι ο σύντροφός της Ν. Μαζιώτης είχε κατάλυμα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας όπου διέμεναν και συγγενικά τους πρόσωπα». Υπενθυμίζουν επίσης ότι και άλλοι ένοπλοι από το ίδιο «σχήμα» είχαν εντοπισθεί σε γειτονικές περιοχές. Το ελικόπτερο στο οποίο είχε επιβιβασθεί η Πόλα Ρούπα τον περασμένο Φεβρουάριο φερόταν να είχε προορισμό τον Θεολόγο, παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Μαλεσίνα.
 

«Ξύπνημα» ενόπλων οργανώσεων φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
Βασικό ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να προσδιορισθεί η επόμενη κίνηση των ενόπλων. Πιθανολογούν κυρίως ότι θα επιχειρήσουν να οργανώσουν νέο σχέδιο απόδρασης του Ν. Μαζιώτη και άλλων από τις φυλακές, όπως το αποτυχημένο εγχείρημα του Φεβρουαρίου του 2016 με ενοικίαση ελικοπτέρου. Γι' αυτό έχουν ήδη ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρότι θεωρείται ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα φύλαξης στις φυλακές.

Εκτιμούν ακόμη ότι ίσως χρηματοδοτήσουν νέες επιθέσεις του εγχωρίου «αντάρτικου πόλης» με πιθανή επανεμφάνιση του «Επαναστατικού Αγώνα», παρότι ο σύντροφός της είναι στη φυλακή. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν διερευνήσει και το ενδεχόμενο επανεμφάνισης της ΟΛΑ («Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών») που θεωρείται ότι είχε «σχέση» με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και με άλλη ομάδα ενόπλων. Εκτιμούν όμως ότι «προηγούμενες συλλήψεις ενόπλων έχουν αποδυναμώσει την ΟΛΑ», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως.
 
 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

 

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis