Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 09/10/2015

 

Τα χτυπήματα των ανταρτών του ΡΚΚ, διευρύνονται και επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές εκτός από την νοτιανατολική Τουρκία που κυριολεκτικά έχει ξεφύγει ο έλεγχος από τις αρχές της Άγκυρας.
 
Τα φυλάκια στις κουρδικές-με βάση τον πληθυσμό επαρχίες-δεν μπορούν πλέον να ανεφοδιαστούν οδικώς και τα εφόδια μεταφέρονται από αέρος με ελικόπτερα.
 
«Είμαστε έτοιμοι για μια εκεχειρία ήδη από τώρα», επεσήμανε ο επικεφαλής της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), στην οποία συμμετέχουν όλα τα αντάρτικα κινήματα Τζεμίλ Μπαγίκ από το Καντίλ στο βόρειο ιρακινό Κουρδιστάν.

«Όμως εάν η τουρκική κυβέρνηση επιμείνει σε αυτή τη λογική του πολέμου, κι άλλα νεκροταφεία θα γεμίσουν και η σύγκρουση θα εξαπλωθεί σε όλη την Τουρκία, τη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή», προειδοποίησε.

«Δεν επιθυμούμε τον πόλεμο. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε μέσω της πολιτικής και δημοκρατικής οδού να προωθήσουμε τον διάλογο», .

«Όμως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εμπόδισε τη διαδικασία, δεν την πίστεψε ποτέ»

Προκαλεί εντύπωση πως η Τουρκία (με αρκετή βοήθεια της σιωπής και απο το ΝΑΤΟ) μπορεί και "καλύπτει" εν μέσω εκλογών τα σοβαρά εσωτερικά της προβλήματα, που μπορέι ν αοδηγήσουν ακόμα και σε απόσπαση περιοχών της.
 
Πριν μερικές ημέρες εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση μαχητών στα βάθη του Πόντου. Συγκεκριμένα ομάδα ενόπλων επιτέθηκε με ρουκέτες και οπλισμό σε αστυνομικό τμήμα της Κερασούντος.
 
Σύμφωνα με τον νομάρχη Κερασούντος, Hasan Karahan, η επίθεση έγινε βράδυ στο τοπικό Κέντρο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.
 
Μια επίθεση τόσο μακριά από το "Κουρδιστάν" προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα, καθώς δεν έχουν ξεχαστεί τα αντάρτικα σώματα της δεκαετίας του 90' που λέγεται ότι αποτελούνταν από εξισλαμισμένους-κρυπτοχριστιανούς Πόντιους.
 
Σημειώνεται ότι όταν άνοιξε πριν μερικά χρόνια ξανά η Παναγία του Σουμελά, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έντρομος τότε από την υπερμεγέθη προσέλευση του κόσμου ρωτούσε τους συνεργάτες του από που προήλθαν όλοι αυτοί.
 
Δεν είχε παρατηρηθεί η είσοδος τόσων Χριστιανών από το εξωτερικό που να δικαιολογούσε κάτι τέτοιο.
 
Η ομάδα των ενόπλων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Aytekin Geçgel της περιοχής Güce Κερασούντος αποτελούνταν τουλάχιστον από 5-6 μαχητές και έκαναν κυριολεκτικά "ελβετικό τυρί" το στρατοχωροφυλακίο
 
Η επίθεση αυτή είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια στην περιοχή του Πόντου και συγκεκριμένα από την δεκαετία του ενενήντα.
 
Ο φοβος του κρυπτοχριστιανού-με βία εξισλαμισθέντα-Πόντιου που γνωρίζει τις ρίζες του και νιώθει να τον "μετασχηματίζουν" ξανά, "ζώνει" πάλι τους Τούρκους.
 
Όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και στους Αλεβήτες που θεωρούνται ότι πιο φιλικό από την θρησκεία του Ισλάμ για την Ελληνορθοδοξία, καθώς έχουν υιοθετήσει πολλές από τις δοξασίες της.
 
Σε ωρολογιακή "βόμβα" εξελίσσονται οι ενοχλητικές για την ισλαμική πλέον Τουρκία μειονότητες των Αλεβιτών και των Κούρδων αφού και οι δύο μαζί αποτελούν το μισό περίπου πληθυσμό της γείτονος χώρας.
 
Η δε τάση προς αύξηση του πληθυσμού είναι περισσότερο στους κουρδικούς πληθυσμούς παρά στους τουρκογενείς των παραλίων της Μικράς Ασίας, της αρχαίας ελληνικής Ιωνίας.
 
Η αλεβιτική αίρεση είναι ένα σιιτικό παρακλάδι με χριστιανικές δοξασίες και αποτελεί "κόκκινο" πανί για την ισλαμική σουνιτική Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν. Είναι φίλα προσκείμενοι στους Ορθόδοξους πληθυσμούς, κάτι που θα γίνει αμέσως κατανοητό στις επόμενες παραγράφους, ενώ θεωρούν αδέλφια τους τους Σύρους αλαουϊτες και τον πρόεδρο Μ.Άσαντ.
 
Κατά πολλούς οι Αλεβίτες είναι κρυπτοχριστιανοί, οι εν δυνάμει χριστιανοί. Σημειώνεται ότι η Αγία Γραφή αποτελεί μπεστ σέλερ στην Τουρκία. Στο διάστημα 2009-2012 πουλήθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα! Κάποιοι τα αγόρασαν και βέβαια ήταν Αλεβίτες στην συντριπτική πλειοψηφία τους.
 
"Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά".
 
Τάδε έφη Πατροκοσμάς.
 
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας Μ.Άσαντ τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Ελληνορθοδοξία, πράγμα φυσιολογικό καθώς αντιλαμβάνεται την κοινή ρίζα και την προέλευση των Αλαουϊτών από τους Ελληνορθόδοξους.
 
Δεν είναι τυχαίο που Ελληνορθόδοξοι και Αλαουϊτες/Αλεβήτες, μαζί και με τους Σιίτες (που θεωρούνται αποπαίδι του Ισλάμ και διατηρούν φιλικές σχέσεις με την Ορθοδοξία) βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο εναντίον των Σουνιτών που υποστηρίζονται με πάθος από ΗΠΑ,Σ.Αραβία,Κατάρ, και την ισλαμική Τουρκία.
 
Ο δε Ρ.Τ.Ερντογάν τα προηγούμενα χρόνια απέταξε 800 στελέχη της ΤΗΚ επειδή ήταν Αλεβήτες δείχνοντας έτσι τον φόβο του για την κρυπτοχριστιανική αίρεση.
 
Το χτύπημα στον Πόντο δημιούργησε μεγάλο φόβο στην Άγκυρα. Φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο να θυμηθούν όλο και περισσότεροι "Τούρκοι" ποιοι είναι πραγματικά και από που προέρχονται. Όσο συνεχίζεται η κουρδική κρίση τόσο θα αυξάνει ο κίνδυνος να αποκτήσουν και άλλες μειονότητες συναίσθηση της διαφορετικότητάς τους.

 

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis