Είστε από αυτούς που ξέρουν να ξεχωρίζουν το φρέσκο κρέας; Μπράβο σας! Δεν έχουμε όλοι όμως το ίδιο χάρισμα, γι αυτό έχει δημιουργηθεί ένα γκατζετάκι, που σώζει από τις λάθος επιλογές.
Ο λόγος για τον ανιχνευτή φρέσκου κρέατος Sensor FreshQ, που μπορεί να εντοπίσει πόσα βακτήρια έχουν αναπτυχθεί στο κρέας και ειδικά στο κόκκινο κρέας. Συγκεκριμένα, η συσκευή σκανάρει ή “μυρίζει” αντί για εμάς το ωμό κρέας και ειδοποιεί πόσο φρέσκο είναι με τρία φωτάκια διαφορετικού χρώματος -πράσινο, κίτρινο και κόκκινο- που ανάβουν στην επιφάνεια της.
Εάν ανάψει το πράσινο φωτάκι σημαίνει ότι το κρέας είναι φρέσκο και μπορεί να μαγειρευτεί και να φαγωθεί άφοβα. Το κίτρινο φωτάκι μας προειδοποιεί ότι έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια στην επιφάνεια του και θα πρέπει να μαγειρευτεί μέσα στις επόμενες ώρες. Όπως καταλαβαίνετε, εάν ανάψει κόκκινο φωτάκι το κρέας πια είναι για πέταμα!
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr