Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 29/10/2015

Σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ φαίνεται ότι μπαίνει η Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα την Πέμπτη, καλώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ να θέσουν τέρμα σε κάθε δίωξη του πληροφοριοδότη Edward Snowden και να του παρέχουν προστασία.

«Με 285 ψήφους υπέρ και 281 κατά, οι βουλευτές αποφάσισαν να ζητήσουν από τα κράτη μέλη της ΕΕ να απορρίψουν τις ποινικές διώξεις εναντίον του Edward Snowden, να του χορηγήσουν προστασία και κατά συνέπεια, να εμποδίσουν την έκδοση, ή παράδοση από τρίτους, σε αναγνώριση της ιδιότητάς του ως πληροφοριοδότη και υπερασπιστή των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε σε δήλωσή της η υπηρεσία Τύπου.

Στο ίδιο ψήφισμα, το Κοινοβούλιο της ΕΕ εγείρει ανησυχίες σχετικά με τους νόμους εποπτείας σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Στον Snowden χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο στη Ρωσία τον Αύγουστο του 2013 και κατόπιν (2014), έλαβε άδεια παραμονής τριών ετών στη χώρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 30 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της κατασκοπείας για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το βάθος των δραστηριοτήτων παράνομων παρακολουθήσεων από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο hellasforce.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis