Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 20/02/2019

Το θρυλικό F-14 Tomcat ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο comeback στον κινηματογράφο, καθώς όπως όλα δείχνουν το αμερικανικό μαχητικό θα επιστρέψει δίπλα στον Tom Cruise στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας Top Gun.

Από τότε που ανακοινώθηκε η έναρξη της παραγωγής του σίκουελ της άκρως επιτυχημένης και δημοφιλούς ταινίας δράσης Top Gun του 1986 ( η οποία αποτέλεσε ένα άκρως επιτυχημένο εργαλείο στρατολόγησης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ), έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για το τι θα πραγματεύεται, όταν θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2020.

[custom:google-ads]

Ενώ η πλοκή εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστη, γνωρίζουμε ότι ο Tom Cruise θα επαναλάβει το ρόλο του ως πιλότος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ως ο Pete "Maverick" Mitchell, ενώ μαζί του θα συμπρωταγωνιστήσει το θρυλικό F-14 Tomcat.

Φαίνεται ότι το παλιό μαχητικό αεροσκάφος θα βγει από τη "συνταξιοδότηση" για κάτι περισσότερο από μια μικρή εμφάνιση. 

Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ένα F-14 πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, μαζί με τον Cruise και μέλη του πληρώματος παραγωγής της ταινίας, όπως ανέφερε για πρώτη φορά ο Tyler Rogoway του The Drive την προηγούμενη εβδομάδα.



Στο αρχικό άρθρο του Rogoway στις 14 Φεβρουαρίου εξηγεί ότι το F-14 Tomcat το οποίο βρέθηκε στο σετ της ταινίας είναι στην πραγματικότητα ένα μουσειακό κομμάτι που ανακαινίστηκε για την επιστροφή του στην μεγάλη οθόνη. 

Τα τελευταία F-14 Tomcat του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση το 2006. Το F-14 που βρέθηκε στα γυρίσματα πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt φαίνεται να προέρχεται από το μουσείο αέρα και διαστήματος του Σαν Ντιέγκο.

Επιπλέον, φωτογραφίες δείχνουν ότι το αεροσκάφος μπλέκεται στο οδόφραγμα του πλοίου υποδηλώνει ότι ο "Mav" μπορεί να καταλήξει να κάνει μια απροσδόκητη προσγείωση στο Roosevelt στην επερχόμενη ταινία. 

Όπως γράφει ο Rogoway για το The Drive:

Το γεγονός ότι το F-14 έχει στηθεί για να εμφανιστεί σαν να έκανε μια επείγουσα αναγκαστική προσγείωση στο οδόφραγμα του πλοίου δείχνει ότι αυτό είναι πιθανόν η αποκορύφωση μιας τεταμένης αλληλουχίας σκηνών δράσης στην ταινία. 

Το οδόφραγμα είναι ένα νάιλον δίχτυ που συνδέεται με το σύστημα συγκράτησης των αεροσκαφών που προσγειώνονται στο πλοίο και το οποίο «παγιδεύει» ένα αεροπλάνο που δεν έχει, ή έχει πολύ μικρή πιθανότητα να προσγειωθεί κανονικά στο πλοίο.

Η είδηση ​​ότι η ταινία θα διαθέτει ένα πραγματικό F-14 έρχεται ως ανακούφιση σε όσους ανησυχούσαν ότι το Top Gun: Maverick θα ήταν τίποτα περισσότερο από μια υπερπαραγωγή ειδικών εφέ και CGI. 

Τούτου λεχθέντος, είναι απίθανο ότι θα δούμε ένα πραγματικό Tomcat να απογειώνεται στους αιθέρες, γιατί όπως σημειώνει ο Rogoway, δεν υπάρχουν πλέον F-14 Tomcat που να είναι ακόμα λειτουργικά σε άλλα κράτη, πέραν του Ιράν.

Πηγή: onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis