Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:21 | 13/01/2016

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 85 Ιρακινούς αστυνομικούς τη Δευτέρα στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν δεκάδες αστυνομικούς στην επαρχία της Νινευή, οι οποίοι είχαν παραμείνει στα κατεχόμενα εδάφη, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Βαγδάτης ενάντια στο «χαλιφάτο».

Ο διαδικτυακός δημοσιογράφος ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα είναι ο άνθρωπος που διέρρευσε την είδηση στα Μέσα. Οι αστυνομικοί εκτελέστηκαν στα περίχωρα της Μοσούλης.

«85 αστυνομικοί πιστοί στην κυβέρνηση της Βαγδάτης εκτελέστηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα στο στρατόπεδο Γκαζλανί στην περιοχή Αλ Ραάς», μετέδωσε ο Αλ Μαλά.

«Οι αστυνομικοί εκτελέστηκαν φορώντας τις στολές τους, αφού κρίθηκαν ένοχοι από το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία για προδοσία και συνεργασία με τις σταυροφορικές δυνάμεις ενάντια στο χαλιφάτο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το δικαστήριο της Σαρία εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει ότι οι αστυνομικοί «μάχονταν το χαλιφάτο» για λογαριασμό των «σταυροφόρων».

Το τζιχαντιστικό δικαστήριο διέταξε την άμεση εκτέλεση των αστυνομικών προειδοποιώντας ότι όποιο μέλος των ιρακινών δυνάμεων ή των Κούρδων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος θα αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα.

 

tribune.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis