Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 28/11/2016

Τα αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εμπορεύονταν ναρκωτικά στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, είχαν δημιουργήσει δικό τους κωδικοποιημένο λεξιλόγιο.

          Στη δικογραφία εμπεριέχονται κάποιες κωδικές ονομασίες:

Χαρτιά: Χρήματα

Γάλα, Αλεύρι, Γιαούρτι ή Κοτόπουλο: Κοκαΐνη

Φωτιστικό, Κασέρι ή Ζαμπόν: Ινδική Κάνναβη

Σχολείο: Φυλακή

Μηχανή: Όπλο

Εργαλείο: Ζυγαριά

Κράτος: Αστυνομία και Ασφάλεια

Γκάζι: Πυροβολισμός

«Αρχηγείο» των εγκληματικών οργανώσεων ήταν κεντρική καφετέρια στην Πλ. Αμερικής. Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε 20.000.000 ευρώ, τα οποία ξέπλεναν με κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Οι προμηθευτές από την Αλβανία, τοποθετούσαν πάνω στα δέματα με ινδική κάνναβη, ένα… τραπουλόχαρτο, ως σύνθημα για την παραλαβή από τους συνεργούς τους, και… βαθμολογία της ποιότητας του ναρκωτικού.

Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά (97) άτομα, αφρικανικής, αλβανικής, ελληνικής, βουλγαρικής, ρουμανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα τα (59) άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2016, με τη συνδρομή Εισαγγελικών Λειτουργών, κατά την οποία διενεργήθηκε πλήθος ερευνών σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα υπόλοιπα (38) μέλη της οργάνωσης έχουν ήδη συλληφθεί για την εμπλοκή τους σε ομοειδής υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια προηγούμενων αστυνομικών επιχειρήσεων και κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ συμπεριλαμβάνονται και (2) ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται, για την εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, άλλα (46) άτομα τα οποία και αναζητούνται.

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis