Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 06/12/2021

Στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου βρίσκεται από το Σάββατο το πρώτο covid free όχημα της ΕΛ.ΑΣ στο νομό Ηρακλείου. Αν και ακόμη δεν έχει κάνει το πρώτο του δρομολόγιο, είναι θέμα ημερών να γίνει καθώς χρειάζεται να ολοκληρωθούν πρώτα κάποιες διαδικασίες, όπως η «χρέωσή» του σε κάποια αστυνομική υπηρεσία ή τμήμα.

Ωστόσο, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Νίκος Καλομοίρης, το συγκεκριμένο όχημα το οποίο θα μεταφέρει ασθενείς του ιού ή άτομα που μπορεί να έχουν τον covid19, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποιες ανάγκες προκύψουν σε όλη την αρμοδιότητα της Δ.Α Ηρακλείου.

Χαρακτηρίζεται ως covid free καθώς έχει τροποποιηθεί εσωτερικά. δηλαδή, έχουν αφαιρεθεί τα συμβατικά καθίσματα και έχουν τοποθετηθεί πλαστικά, ενώ υπάρχουν και διαχωριστικά πλέξι γκλας. Μπορεί να πλένεται και να απολυμανθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς υπάρχει διέξοδος για το νερό που θα χρησιμοποιηθεί. Με αυτό μπορούν να μεταφερθούν δύο άτομα ως κρατούμενοι, ενώ υπάρχουν και δύο αστυνομικοί.

Το όχημα αποκτήθηκε μετά από ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου και μετά από συνάντηση που είχαν με τον Αρχηγό του Σώματος Μ. Καραμαλάκη.

Ο κ. Καλομοίρης ανέφερε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2022 αναμένεται το Ηράκλειο να αποκτήσει και δεύτερο όχημα, ενώ ανάλογο θα αποκτήσουν και τα Χανιά.

creta24.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis