Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 29/10/2015

Tο ρωσικής κατασκευής τάνκ Τ-72 είναι ένα από τα αγαπημένα της συριακής κυβέρνησης.

Ειναι ενα απο τα ευρέως παραγώμενα τεθωρακισμένα μετα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η συριακή κυβέρνηση τα εισάγει για πάνω απο 30 χρόνια. Ειναι ιδανικό για τους δρόμους της Συρίας λόγω του οτι ειναι σχετικά ελαφρύ και εύκολο στον χειρισμό με μεγαλύτερη ικανότητα ελιγμών.

Όπως αναφέρει η Φωνή τη Ρωσίας ατά τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 το Τ-72 έγινε η βάση των σοβιετικών τεθωρακισμένων στρατευμάτων στη Δύση, εξαγόταν στις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τους συμμάχους της Σοβιετικής Ένωσης έξω από τα όρια του Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις – με μεταβίβαση άδειας παραγωγής (στην Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Ρουμανία, την Ινδία και σε άλλες χώρες).

Σύμφωνα με την εκτίμηση πολλών αρματηλατών, αυτό το τανκ έγινε ορθολογικό όχημα, το οποίο συνδύαζε την απλότητα και την αξιοπιστία με υψηλά χαρακτηριστικά και μεγάλο δυναμικό εκσυγχρονισμού: οι τελευταίες τροποποιήσεις του Τ-72 με βελτιωμένα συστήματα διεύθυνσης πυρός και δυναμική προστασία σε τίποτα δεν υστερούσαν του Τ-64 και του διαδόχου του Τ-80.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το ρόλο του βασικού άρματος μάχης του ρωσικού στρατού διεκδικούσε το Τ-90 των Ουραλίων και το Τ-80UM. Σύμφωνα με το Business Insider η Ρωσία εχει φέρει και το προηγμένο μοντέλο Τ90 στους δρόμους της Συρίας, μετα την ένταξη της στη συριακή κρίση. Ρώσοι διοικητές έχουν δηλώσει οτι θέλουν το T-90 να ελέγχεται μακριά από το πεδίο της μάχης.

"Τώρα θα χρειαζόμαστε παίκτες (απο το παιχνίδι World of Tanks) και όχι πραγματικούς οδηγούς τάνκς” δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, στο Twitter.

www.defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis