Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 08/03/2022

Μέσα από την έκθεση IWA 2022 το "Σύστημα πιστολιών GLOCK" του γαλλικού στρατού.

Μέχρι στιγμής η GLOCK έχει παραδώσει περίπου το 80% των σχεδόν 75.000 "Pistolet Semi-Automatique", του νέου πιστολιού που επέλεξε ο γαλλικός στρατός το 2019 για να αντικαταστήσει τα γερασμένα πιστόλια MAC 50 και MAS G1 9mm.

Όπως μπορείτε να δείτε το σύστημα αποτελείται από ένα G17 με τοποθετημένο σκοπευτικό κόκκινης κουκίδας Aimpoint ACRO RDS, τρεις επιπλέον γεμιστήρες, έναν επιπλέον ολισθήρα και σιγαστήρα B&T.

Ο Γαλλικός Στρατός, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία περιλαμβάνονται στη σύμβαση μαζί με ορισμένες άλλες γαλλικές υπηρεσίες.

Φωτό: soldiersystems.net

Η σύμβαση ανατέθηκε από τη Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμού (Direction générale de l'armement - DGA) για να εξοπλίσει εκ νέου ολόκληρο τον Γαλλικό Στρατό με το νέο G17 Gen5 και πολλαπλά αξεσουάρ, ως το τυπικό τους πιστόλι. Δείτε αυτό το πιστόλι και όλο το σύστημα που το συνοδεύει στο Γαλλικό Στρατό στο παρακάτω βίντεο:

Το G17 Gen5 με πλαίσιο coyote με μαύρο ολισθήρα και μπροστινές χαράξεις, φωτεινά σκοπευτικά σχήματος U αντικαθιστούν τα πιστόλια PA MAS G1 S και PA MAC50 δεκαετιών παλιά.


Φωτό: Glock

Το συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια περιλαμβάνει πάνω από 75.000 πιστόλια, θήκες, θήκες γεμιστήρα, σιγαστήρες, διάφορους τύπους πυρομαχικών και προστατευτικές θήκες. Τα προσφερόμενα πιστόλια υποβλήθηκαν σε αυστηρές δοκιμές από τη γαλλική STAT (Section Technique de l'Armée de Terre), μεταξύ άλλων μια ελάχιστη αναμενόμενη δοκιμή διάρκειας ζωής 26.350 φυσιγγίων, για να διασφαλιστεί ότι τα επιλεγμένα πιστόλια και θήκες ανταποκρίνονται στις υψηλές στρατιωτικές απαιτήσεις τους λόγω του υψηλής επιχειρησιακής απασχόλησης των γαλλικών δυνάμεων.

 

 

Φωτό: Glock

Τα πρώτα πιστόλια και αξεσουάρ G17 Gen5 διανεμήθηκαν στα γαλλικά στρατεύματα εντός των πρώτων μηνών του 2020.

Πηγή:  guns-gr.blogspot.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis