Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 25/07/2015
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε το αυτονόητο. Διέψευσε με ανακοίνωσή του τα όσα δημοσίευσαν υποτίθεται έγκυρες ευρωπαϊκές εφημερίδες οι οποίες αναδημοσίευσαν “πληροφορίες” ελληνικών ιστοσελίδων περί εμπλοκής του Στρατού , σε σχέδια της αστυνομίας . Το εύλογο ερώτημά μας είναι γιατί το ευαίσθητο  σε άλλες πολύ πιο ανώδυνες περιπτώσεις ΓΕΕΘΑ δεν μπήκε στον κόπο να κάνει το ίδιο. Πολύ πριν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Το σκέφτηκε και δεν του επέτρεψε η πολιτική ηγεσία;

Δεν το σκέφτηκε καν;

Δεν πήρε καν χαμπάρι τι είχε γραφτεί;

Δεν θεωρεί ότι τέτοιες ανοησίες θίγουν άμεσα το στράτευμα; 

Δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με συγκεκριμένα ΜΜΕ; 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΓΕΕΘΑ αφήνει να “περνάνε” έτσι τέτοια δημοσιεύματα και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. 

Γιατί είναι απολύτως λογικό οι ξένοι όταν διαπιστώνουν ότι κανένας δεν αντιδρά να θεωρούν ότι όσα γράφονται έχουν βάση αλήθειας. 

Ο κ.Πανούσης πάντως έκανε αυτό που έπρεπε και ιδού η κατατοπιστική ανακοίνωσή του που κάλυψε το “κομώμενο” ΓΕΕΘΑ.


"Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου (ανάμεσα σε άλλα στους "Times" και στην "La Repubblica"), τα οποία αναπαρήγαγε ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα περί εμπλοκής του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Δημοκρατία είναι βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του πολιτεύματος σε συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης".

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε κυκλοφορήσει με δημοσίευμα, με τίτλο "Οι μυστικοί φάκελοι του Νίκου Βούτση", ενώ η εφημερίδα Times έγραφε ότι "προβλέπεται η περιπολία του στρατού σε μεγάλες πόλεις, σε περίπτωση που οι ταραχές εξαπλωθούν".

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, τα επεισόδια τη νύχτα της 15ης Ιουλίου από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που η Βουλή υπερψήφιζε το πρώτο πακέτο μέτρων προς επικύρωση της συμφωνίας των Βρυξελλών και του τρίτου Μνημονίου, φαίνεται πως είχαν "θορυβήσει" την κυβέρνηση, η οποία απεργαζόταν σχέδιο με τη συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους.
 
http://www.onalert.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis