Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:13 | 24/01/2016

Πριν ακόμη ο πρώτος μήνας του νέου έτους ολοκληρωθεί, 13 τζιχαντιστικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχουν καταγραφεί στον πλανήτη, σε περιοχές εκτός Ιράκ,  Αφγανιστάν και Συρίας, όπου μέχρι πρόσφατα εντοπίζονταν το κύριο πεδίο δράσης κι επιθέσεων των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με αναλυτές γεωστρατηγικής, το 2016 αναμένεται να εξελιχθεί σε μία χρονιά που οι ειδήσεις για αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε κράτη εκτός Μέσης Ανατολής θα διαδέχονται η μία την άλλη, επηρεάζοντας σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.   Καθώς ο αντιτρομοκρατικός πόλεμος κατά του ISIS, (γνωστό και ως Ισλαμικό Χαλιφάτο ή Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Λεβάντε), θα κλιμακώνεται στα πεδία μαχών της Συρίας, κυρίως από στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας και του διακρατικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τόσο πιο έντονα η εξτρεμιστική οργάνωση αναμένεται να εστιάσει τη δράση της σε τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός Μέσης Ανατολής, με στόχο να προπαγανδίσει ότι παρά τις απώλειες εντός των περιοχών ελέγχου της, διατηρεί την ισχύ της, καθώς οι οπαδοί της οργάνωσης βρίσκονται «παντού». 

Παράλληλα, το γεγονός αναμένεται να οδηγήσει σε οξύτερο ανταγωνισμό εντός του τζιχαντιστικού τοπίου, καθώς οι φατρίες της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, το Μαγκρέμπ, τη Δυτική Αφρική και τη Νότια Ασία θα προσπαθήσουν αντίστοιχα να ακολουθήσουν το ρυθμό των εξελίξεων, όπως άλλωστε έγινε αντιληπτό από την επίθεση σε ξενοδοχείο και Cafe στη Μπουρκίνα Φάσο (15/1/2016), σε πανεπιστήμιο στο Πακιστάν (20/1/2016) και σε παραλιακό μπαρ στη Σομαλία (21/1/2016), την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν πυρήνες της Αλ Κάιντα ή οργανώσεις συνεργαζόμενες με αυτήν.   Όμως, παρά τις πρόσφατες κινήσεις εντυπωσιασμού, στην πραγματικότητα η Αλ Κάιντα παλεύει για επιβίωση. Σύμφωνα, με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Guardian” τον Ιούνιο του περασμένου έτους, δύο από τους πνευματικούς της ηγέτες, oι Abu Qatada και Abu Muhammad al-Maqdisi, φέρονται να έχουν δηλώσει ότι η πάλαι ποτέ ισχυρή ισλαμιστική οργάνωση υπολειτουργεί, αφού σε μεγάλο βαθμό έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της και τις ανώνυμες χρηματικές δωρεές που την κρατούσαν ισχυρή, από το ISIS, το οποίο θεωρείται πλέον ικανότερο να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο των τζιχαντιστών.   Τη δημιουργία δηλαδή ενός μεγάλου ισλαμικού χαλιφάτου, που θα ενώσει όλους τους μουσουλμάνους, υπό τις αρχές και τα διδάγματα των πρώτων ημερών του Ισλάμ, πριν αυτό αλλοιωθεί, όπως κρίνουν, από τις μεταρρυθμίσεις που επήλθαν στη θρησκεία στο πέρασμα των αιώνων.  

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου 2014 το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε μονομερώς την ίδρυση Χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιλαμβάνει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Abu Bakr al-Baghdadi. 

 

Στους βασικούς στόχους της οργάνωσης περιλαμβάνεται η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» σε μια επικράτεια που θα συμπεριλάβει μελλοντικά τον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο, καθώς σε χάρτη που εξέδωσε θεωρεί ήδη επαρχίες του Χαλιφάτου, της Συρίας, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αίγυπτο, Λιβύη και Αλγερία.   Σε μια προσπάθεια παρακολούθησης των εξελίξεων που αφορούν στη δράση του ISIS, επιχειρείται να καταγραφούν χρονολογικά οι σημαντικότερες επιθέσεις της οργάνωσης ανά τον πλανήτη, εκτός των περιοχών ελέγχου του σε Συρία και Ιράκ.

Χρονολογικός κατάλογος των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συνδεθεί άμεσα με το ISIS ή έχουν εμπνευσθεί από τα κηρύγματα μίσους της τζιχαντιστικής οργάνωσης:  

14/1/2016 – Ινδονησία   To ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις που έπληξαν το κέντρο της Τζακάρτα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 2 πολίτες.  

12/1/2016 - Τουρκία    Βομβιστής αυτοκτονίας από τη Συρία σκοτώνει 10 Γερμανούς τουρίστες και τραυματίζει τουλάχιστον 15 άλλα άτομα στην τουριστική περιοχή κοντά στο Μπλε Τζαμί, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε μια επίθεση που η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει στο ISIS.  

8/1/2016 - Αίγυπτος    Ένοπλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρουν σημαίες του ISIS, ανοίγουν πυρ σε θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 2 τουρίστες.  

7/1/2016 - Αίγυπτος    Το ISIS αναλαμβάνει ευθύνη για επίθεση σε ξενοδοχείο στο Κάιρο, κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας. Κανείς δεν τραυματίστηκε.  

7/1/2016 - ΗΠΑ   Ένας άνδρας πυροβολεί και τραυματίζει αστυνομικό σε περιπολικό στην πόλη της Φιλαδέλφειας, στο όνομα του Ισλάμ και του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

4/1/2016 - Λιβύη    Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να καταλάβουν λιμάνι που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και μεταφορά πετρελαίου κατά μήκος των ακτών της Λιβύης. Στις μάχες σκοτώνονται τουλάχιστον 7 άτομα.  

7/12/2015 - Υεμένη    Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που σκότωσε 1 επαρχιακό Διοικητή και 8 από τους φρουρούς του.  

2/12/2015 - ΗΠΑ   Ένα παντρεμένο ζευγάρι πυροβολεί και σκοτώνει 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. Το FBI ερευνά το γεγονός ως πράξη τρομοκρατίας εμπνευσμένη από το ISIS.  

26/11/2015 - Μπαγκλαντές    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε σιιτικό τέμενος κατά τη διάρκεια της προσευχής του εσπερινού, κατά την οποία ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών, σκοτώνοντας 1 άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 3.  

24/11/2015 - Αίγυπτος    Μαχητές του ISIS επιτίθενται σε ξενοδοχείο στη βόρεια χερσόνησο του Σινά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 7 ανθρώπους.  

13/11/2015 - Γαλλία    Φανατικοί ισλαμιστές του ISIS πραγματοποιούν συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε περιοχές του Παρισιού, δολοφονώντας 130 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 368.  

12/11/2015 - Λίβανος    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Βηρυτού σε ώρα αιχμής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 άτομα.   4/11/2015 – Αίγυπτος   Συνεργαζόμενη με το ISIS οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε τουλάχιστον 4 αστυνομικούς στην περιοχή του Σινά.  

4/11/2015 - Μπανγκλαντές    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για μαχαίρωμα και πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 1 αστυνομικός και να τραυματισθεί ακόμη ένας.  

31/10/2015 – Αίγυπτος   Συνεργαζόμενη με το ISIS οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάρριψη ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου στην περιοχή του Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 224 επιβάτες.  

24/10/2015 - Μπανγκλαντές    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σκότωσαν 1 άτομο και τραυμάτισαν δεκάδες σε θρησκευτική πομπή κατά τη διάρκεια σιιτικής μουσουλμανικής γιορτής.  

10/10/2015 - Τουρκία    Δύο εκρήξεις σκοτώνουν περισσότερους από 102 διαδηλωτές και τραυματίζουν περισσότερους από 400 άλλους, που είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν πορεία ειρήνης στο κέντρο της Άγκυρας, την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση η επίθεση αποδίδεται στο ISIS.   

6/10/2015 - Υεμένη    Μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Υεμένης έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 25 ατόμων. Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις.  

3/10/2015 - Μπανγκλαντές    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία ενός Ιάπωνα.  

28/9/2015 - Μπανγκλαντές    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία ενός Ιταλού εργαζομένου σε οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.  

24/9/2015 - Υεμένη    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από ένα τζαμί κατά τη διάρκεια προσευχής σε μεγάλη μουσουλμανική γιορτή.  

18/9/2015 - Λιβύη    Ένοπλοι, πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος, επιτίθενται σε φυλακή μέσα σε αεροπορική βάση της Τρίπολης σκοτώνοντας 4 άτομα.  

2/9/2015 - Υεμένη   Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμί που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων.  

26/8/2015 - Αίγυπτος    Το Ισλαμικό Κράτος της «επαρχίας» του Σινά αναλαμβάνει την ευθύνη για το θάνατο δύο αστυνομικών.  

20/8/2015 - Αίγυπτος    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της αιγυπτιακής υπηρεσίας ασφαλείας.  

12/8/2015 - Αίγυπτος    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS υποστηρίζει ότι αποκεφάλισε έναν Κροάτη ως «αντίποινα για τη συμμετοχή της Κροατίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους».  

7/8/2015 - Σαουδική Αραβία    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί που σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 μέλη της σαουδαραβικής αστυνομίας.  

20/7/2015 - Τουρκία    Ένας Τούρκος πολίτης που πιστεύεται ότι είχε δεσμούς με το ISIS πυροδοτεί εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 104, (κυρίως εθελοντές πριν την αναχώρηση τους για το Κομπάνι της Συρίας που αντιστεκόταν για μήνες στην πολιορκία μαχητών του ISIS), σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην κουρδική -κατά βάση- περιοχή του Σουρούκ.  

16/7/2015 – Αίγυπτος   Η πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση κατά πολεμικού σκάφους στην περιοχή του Σινά από οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS, που έσπευσε να δημοσιεύσει φωτογραφίες από την καταστροφή του σκάφους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

11/7/2015 - Αίγυπτος    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη έξω από το ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 1 άτομο.  

1/7/2015 - Αίγυπτος    Ένοπλοι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωνουν δεκάδες στρατιώτες σε ταυτόχρονες επιθέσεις κατά του αιγυπτιακού στρατού σε φυλάκια και εγκαταστάσεις ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.  

26/6/2015 - Τυνησία    Τουλάχιστον ένας οπλοφόρος, μεταμφιεσμένος σε παραθεριστή, επιτίθεται σε τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 38 άτομα (στην πλειοψηφία τους Βρετανούς τουρίστες) σε παραλιακό ξενοδοχείο, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.  

26/6/2015 - Κουβέιτ    Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί εκρηκτικά σε ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά της σιιτικής πόλης του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους.  

17/6/2015 - Υεμένη    Παρακλάδι του ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα της χώρας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 30 άτομα.  

9/6/2015 – Αίγυπτος    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS στην περιοχή του Σινά αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον αεροπορικής βάσης που χρησιμοποιείται από διεθνή στρατιωτική δύναμη.  

5/6/2015 - Τουρκία    Μια έκρηξη σε συλλαλητήριο στην -κατά βάση- κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ σκοτώνει 2 ανθρώπους και τραυματίζει πάνω από 100. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ISIS βρίσκεται πίσω από την επίθεση.  

31/5/2015 - Λιβύη    Βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS σκοτώνει τουλάχιστον 4 στρατιώτες σε σημείο ελέγχου.  

29/5/2015 - Σαουδική Αραβία    Μία εβδομάδα μετά από παρόμοια επίθεση στην ίδια περιοχή, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ντυμένος με γυναικεία ρούχα, πυροδοτεί εκρηκτικά κοντά στην είσοδο ενός σιιτικού τεμένους, σκοτώνοντας 3 άτομα.  

22/5/2015 - Υεμένη    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος που τραυματίζει τουλάχιστον 13 πιστούς.  

22/5/2015 - Σαουδική Αραβία    Η πρώτη επίσημη τρομοκρατική επίθεση του ISIS επί Σαουδαραβικού εδάφους, κατά την οποία βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί εκρηκτικά σε σιιτικό τέμενος κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 και τραυματίζοντας 120 ανθρώπους.  

3/5/2015 - ΗΠΑ    Δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται να υποστήριζαν το ISIS και οι οποίοι αργότερα αναγνωρίστηκαν από το ISIS ως «στρατιώτες του χαλιφάτου», άνοιξαν πυρ σε προάστιο του Ντάλας στο Τέξας, έξω από κτίριο στο οποίο διεξαγόταν διαγωνισμός καρτούν για τον Μωάμεθ, σκοτώνοντας 2 άτομα και τραυματίζοντας 1 ακόμη.  

30/4/2015 - Υεμένη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS δημοσιοποιεί βίντεο που παρουσιάζει την εκτέλεση 15 στρατιωτών της Υεμένης.  

19/4/2015 - Λιβύη    Το ISIS κυκλοφορεί βίντεο από συνεργαζόμενες οργανώσεις στη Λιβύη που απεικονίζει τη δολοφονία δεκάδων χριστιανών από την Αιθιοπία, είτε με αποκεφαλισμό, είτε με πυροβολισμό στο κεφάλι.  

12/4/2015 - Λιβύη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας έξω από την πρεσβεία του Μαρόκου στην Τρίπολη.  

12/4/2015 - Αίγυπτος    Ισλαμιστές του ISIS σκοτώνουν τουλάχιστον 12 άτομα σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις εναντίον αιγυπτιακών αστυνομικών δυνάμεων.  

12/4/2015 – Λιβύη   Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας στην Τρίπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 2 αστυνομικοί.  

8/4/2015 - Σαουδική Αραβία    Ένοπλοι ανοίγουν πυρ εναντίον περιπολικού, σκοτώνοντας 2 αστυνομικούς.  

5/4/2015 - Λιβύη    Το ISIS σκοτώνει τουλάχιστον 4 ανθρώπους σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου ασφαλείας.  

4/4/2015 - Αφγανιστάν    Η Αφγανή Αντιπρόεδρος κατηγορεί τον ISIS για την απαγωγή 31 πολιτών της χώρας το Φεβρουάριο του 2015.  

2/4/2015 Αίγυπτος    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS στην περιοχή του Σινά δολοφονεί 13 ανθρώπους χρησιμοποιώντας παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα σε στρατιωτικά σημεία ελέγχου.  

20/3/2015 - Υεμένη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτικά τεμένη κατά τη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 135 πιστοί.  

18/3/2015 - Τυνησία    Το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μουσείο που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 22 τουρίστες και να τραυματιστούν περίπου 50, σχεδόν όλοι τους από την Ευρώπη.  

20/2/2015 - Λιβύη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα που σκότωσαν τουλάχιστον 40 άτομα.  

15/2/2015 - Λιβύη    Το ISIS κυκλοφορεί βίντεο στο οποίο μαχητές του στη Λιβύη αποκεφαλίζουν ομάδα 12 Αιγυπτίων Χριστιανών που είχε απαχθεί τον Ιανουάριο του 2015.  

15/2/2015 - Δανία    Ένοπλος, γεννημένος στη Δανία, εμπνεόμενος από το ISIS, πυροβολεί κατά πολιτών στη Κοπεγχάγη, σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας 5 αστυνομικούς.  

3/2/2015 - Λιβύη    Τζιχαντιστές του ISIS θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία 12 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 4 ξένοι, σε επίθεση κατά πετρελαιοπηγής.  

29/1/2015 – Αίγυπτος    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS στην περιοχή του Σινά αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις που προκαλούν το θάνατο 24 στρατιωτών, 6 αστυνομικών και 14 πολιτών.  

27/1/2015 - Λιβύη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS στην Τρίπολη αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης, κατά την οποία βρίσκουν το θάνατο τουλάχιστον 8 άνθρωποι. Ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση σε στόχους Δυτικών συμφερόντων στη Λιβύη μετά την επίθεση στην αμερικανική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη.  

23/1/2015 - Λίβανος    Το ISIS επιτίθεται σε ένα φυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου.  

12/1/2015 - Λιβύη    Οργάνωση συνεργαζόμενη με το ISIS στην Τρίπολη της Λιβύης ανακοινωνει ότι κρατά ομήρους 21 Αιγύπτιους Χριστιανούς.  

7/1/2015 – 9/1/2015 – Γαλλία    Δύο ένοπλοι τζιχαντιστές εισβάλουν στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι και δολοφονούν 12 άτομα. Τις επόμενες δύο ημέρες, άλλοι 5 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, 4 εξ αυτών σε πολιορκία σούπερ μάρκετ στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων, 17 νεκροί και 22 τραυματίες.

Στις 11/1/2015 δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο που παρουσιάζει τον δράστη της ομηρείας στο σούπερ μάρκετ να δηλώνει υποταγή στο ISIS. 

 

http://www.pronews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis