Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:03 | 31/05/2017

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Κυκλάδων:

Με την υπ’ αριθμ. 1728/17/1076435 από‎29-05-2017 διαταγή του Α.Ε.Α./Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, διατάχθηκε η διάθεση των Δοκίμων Αστυφυλάκων για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους εκπαίδευσης, μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 06:00-22:00, συμμορφούμενοι με το άρθρο 127 του Ν.4475/19-05-2017 (Νέο Μισθολόγιο) με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα  καταβολής σε αυτούς:
 
1.- ειδικής αποζημίωσης για πέραν των 5 ημερών εργασίας την εβδομάδα
2.-ειδικής αποζημίωσης για απασχόληση κατά τις νυκτερινές ώρες (22:00-06:00) και
3.-του μηνιαίου επιδόματος για όσους διατεθούν στους Νομούς  Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου & Σαμοθράκης.
 
Αυτό θα έχει ως επακόλουθο την τραγική μείωση των αποδοχών τους από τα 450€ στα 250 € περίπου!!!
 
Στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων, φέτος το καλοκαίρι, θα κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση 115 Δόκιμοι Αστυφύλακες και με δεδομένο ότι το κόστος ζωής στην νησιωτική χώρα είναι μεγαλύτερο, έναντι της ηπειρωτικής, και δη στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπου γίνεται πολλαπλάσιο του μέσου όρου, οι Δόκιμοι Αστυφύλακες θα βρεθούν σε δεινή οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ικανοποίηση βασικών αναγκών τους.
 
Όπως είναι γνωστό τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται σημαντικά στην περιφέρειά μας η τουριστική κίνηση, λόγω μαζικής μετακίνησης τουριστών από τα μεγάλα κυρίως αστικά κέντρα προς τα νησιά, με αποτέλεσμα σε αυτό το χρονικό διάστημα να είναι πιο επιτακτική η ενίσχυση των Υπηρεσιών με προσωπικό.
 
Οι συνάδελφοι μας, Δόκιμοι Αστυφύλακες, με τη φυσική τους παρουσία, την όρεξή για εργασία, το ζήλο για μάθηση αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της  αστυνομικής παρουσίας στα νησιά μας και η έλλειψή τους τα τελευταία χρόνια ήταν περισσότερο από εμφανής δημιουργώντας δυσλειτουργία στις αστυνομικές υπηρεσίες  κατά τους θερινούς μήνες όπου τα νησιά μας κατακλύζονται από τους τουρίστες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ανταπεξήλθαν πλήρως στα καθήκοντά τους, προσφέροντας στήριξη/υποβοήθηση στη δύσκολη και πολύπλευρη αποστολή του μόνιμου προσωπικού των Υπηρεσιών μας (αστυνόμευση - αεροδρόμια  κ.α), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαφημίζοντας έτσι τη χώρα μας ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς.
 
Η Ένωσή μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ αυτήν την απόφαση του και ζητά ΑΜΕΣΑ από τους υπευθύνους την τροποποίησή της.
 
Οι συνάδελφοι μας Δόκιμοι Αστυφύλακες δεν είναι σκλάβοι και ούτε θα γίνουν επαίτες προκειμένου να εξασφαλίσουν ΜΟΝΟ τα προς το ζην. Μόνο η αξιοπρέπεια και τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον μας έμειναν και αυτά δεν μπορείτε να μας τα ‘’κλαδέψετε’’ όπως τα επιδόματα!
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis