Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 30/03/2022

Μια μέρα στο καθήκον όπως όλες οι προηγούμενες, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία για δύο πυροσβέστες του Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι κατά τη μετάβασή τους σε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Χελιδόνι τραυματίστηκαν μετά από ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές αρχές ειδοποιήθηκαν για το πύρινο μέτωπο και έσπευσαν άμεσα στο σημείο προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Το κακό ωστόσο δεν άργησε να γίνει. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα πυροσβεστικό όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε γεωργική έκταση, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο επιβαινόντων.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε έτερο όχημα προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός των δύο τραυματισμένων πυροσβεστών, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους τραυματίες στο Γ.Ν. Ηλείας προκειμένου να εξεταστούν και να εξακριβωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους

Εκτός κινδύνου, αλλά…

Μπορεί οι εξετάσεις να έδειξαν πως η ζωή των δύο πυροσβεστών δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είχε πόνους στα πλευρά χωρίς να εντοπιστεί ωστόσο κάποιο κάταγμα και ο δεύτερος και πιο σοβαρά τραυματίας είχε σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπό του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Υγεία» προκειμένου να τον εξετάσουν ειδικοί ιατροί.

 

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εύχονται ταχεία ανάρρωση και στους δύο και άμεση επιστροφή τους στο καθήκον και στην υπηρεσία τους που τους έχει τόσο ανάγκη.

Ακόμα δύο αυτόφωρα

Στα της φωτιάς, το μέτωπο κατέκαψε δασική έκταση περίπου 2 στρεμμάτων. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 4 οχήματα με 8 άνδρες, ενώ επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής ΠΥ Πύργου, Νίκος Σμαρνάκης. Ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό της ημέρας, αφού λίγο αργότερα ξέσπασε νέα πυρκαγιά στα Καλυβάκια Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στο σημείο βρέθηκαν 3 οχήματα με 6 άνδρες, που κατάφεραν να ελέγξουν άμεσα τη φωτιά επιτρέποντάς της να κάψει μόλις 1 στρέμμα καλαμιών και γεωργικής έκτασης. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν και πάλι ο Διοικητής ΠΥ Πύργου Νίκος Σμαρνάκης και ο Προϊστάμενος του ΠΚ Κρεστένων, ανθυποπυραγός Κωσταντίνος Δρακόπουλος.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας προχώρησε σε συλλήψεις για αμέλεια με τη διαδικασία του αυτοφώρου για καθεμία περίπτωση, ενώ υπήρξαν και ισάριθμες επιβολές διοικητικών προστίμων.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα»

Για το τρομακτικό ατύχημα και τον τραυματισμό των δύο ανδρών μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Κατά τη μετάβασή του για πυρκαγιά στην περιοχή Χελιδονιού, το όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο συναδέλφων. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών του ατυχήματος. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος, τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά και ορισμένες φορές με πολύ σκληρό τρόπο. Σε ορισμένες πρακτικές θα πρέπει ως υπηρεσία να επαναπροσδιοριστούμε. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας και είμαστε δίπλα τους».

patrisnews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis