Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:07 | 08/08/2015

Άνω κάτω έγινε χθες το πρωί το κέντρο της Μυτιλήνης, εξαιτίας μίας βλάβης σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, η μηχανή του οποίου φαίνεται πως… έσκασε.

Αποτέλεσμα αυτού, από τις 8 το πρωί μέχρι αρκετά μετά τις 9 να προκληθεί ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό κομφούζιο από το Άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, καθώς… ταυτόχρονα, έδεσε στο λιμάνι το πλοίο της «Blue Star», ρίχνοντας στην πόλη εκατοντάδες οχήματα.

Η Τροχαία Μυτιλήνης πάντως πιάστηκε στον ύπνο και επέδειξε αργά αντανακλαστικά, όπως και οι δεκάδες δύσμοιροι αναβάτες μοτοσικλετών πολλοί εκ των οποίων ανατράπηκαν από τα χυμένα στο δρόμο λάδια από την Καβέτσου ως την Σμύρνης, χωρίς ευτυχώς προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί…

Το λεωφορείο, η μηχανή του οποίου φαίνεται πως… παρέδωσε, παρά το πρόβλημα που του εμφανίστηκε, εντούτοις δεν ακινητοποιήθηκε.

Αντίθετα διέσχισε τόσο την Καβέτσου, όσο και την Σμύρνης μέχρι να βρει ένα σημείο που να μην παρεμποδίζει την κυκλοφορία και προκάλεσε τελικά μεγαλύτερα προβλήματα. Καθώς η άσφαλτος γέμισε με λάδια στη δεξιά λωρίδα της Καβέτσου, αλλά και στην οδό Σμύρνης, προκαλώντας μετά επιπλέον προβλήματα στα δίκυκλα.

Πολλοί αναβάτες απέφυγαν την τελευταία στιγμή την απώλεια του ελέγχου των μοτοσικλετών τους, αλλά κάποιοι δεν απέφυγαν την ανατροπή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Μέχρι να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που άφησε πίσω του το λεωφορείο, εν μέσω κυκλοφοριακού χάους λόγω και της εισόδου εκατοντάδων οχημάτων από το λιμάνι της πόλης, η πορεία των αυτοκινήτων γινόταν μόνο από το δεξί ρεύμα της Καβέτσου, υποβάλλοντας σε απίστευτη ταλαιπωρία τους οδηγούς που κινούνταν… βάδην.

Μετά έπεσαν τα πριονίδια…
Και με την Τροχαία απούσα για αρκετή ώρα, τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανέλαβαν να διευκολύνουν την κυκλοφορία, μέχρι να έρθουν οχήματα του δήμου να ρίξουν πριονίδια στο οδόστρωμα και να αποφευχθούν νέα ατυχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Τροχαία καλείται να κάνει πολύ πιο αισθητή την παρουσία της αυτές τις ημέρες, που και λόγω των καλοκαιρινών επισκεπτών της πόλης, η κυκλοφορία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και το παραμικρό πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει… κομφούζιο όπως χθες το πρωί…

emprosnet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis