Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:12 | 30/07/2017

Το τυφέκιο AK-12 της εταιρίας Kalashnikov, θα είναι το καινούριο ρωσικό όπλο με το οποίο θα εξοπλιστεί ο μελλοντικός σύγχρονος ρωσικός στρατός.

Τα τελευταία χρόνια, η ρωσική κυβέρνηση αναπτύσσει ένα προηγμένο σύστημα μάχης για το σύγχρονο μαχητή με την ονομασία “Ratnik” (στα ρωσικά: “πολεμιστής”).

Το πρόγραμμα αυτό διαθέτει όλα τα φουτουριστικά καλούδια που μπορεί να δει κάποιος  σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας (εκσυγχρονισμένη αλεξίσφαιρη θωράκιση σώματος, υπολογιστής τακτικής απεικόνισης πεδίου μάχης, κράνος με ενσωματωμένο εξοπλισμό νυχτερινής όρασης κλπ. )

[custom:google-ads]

Σε ό,τι αφορά στο μελλοντικό τυφέκιο με το οποίο θα εξοπλίζεται ο σύγχρονος Ρώσος μαχητής στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, αυτό φαίνεται να είναι το AK-12 της διάσημης Kalashnikov, διαμετρήματος 5,45mm. 

Η ανάπτυξη του AK-12 ξεκίνησε το 2011 και τα πρώτο πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2012. Τα επόμενα χρόνια, μετά από διαδοχικές τροποποιήσεις  και βελτιώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ρωσικού στρατού, παρουσιάστηκε στην έκθεση  Russian Arms Expo-2016 το τυφέκιο AK-12 δεύτερης γενιάς.  

Πρόσφατα, η ρωσική εταιρία Kalashnikov ανακοίνωσε ότι το AK-12 πέρασε όλες τις δοκιμές πεδίου μάχης που υποβλήθηκε από το ρωσικό στρατό και επιβεβαιώνεται ότι  το όπλο πληροί όλες τις απαιτήσεις σχεδιασμού και λειτουργίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μετά τις επιτυχείς δοκιμές του από το ρωσικό στρατό, ανοίγεται πλέον ο δρόμος για την αποδοχή του AK-12  ως τυποποιημένου τυφεκίου εφόδου του μελλοντικού σύγχρονου ρωσικού στρατού, για την αντικατάσταση των προηγούμενων γενιών τυφεκίων επίθεσης της σειράς AK-74.

Εκτός από το διαμέτρημα 5,45mm έχει αναπτυχθεί  και η  έκδοση του όπλου σε διαμέτρημα 7.62×39 με την ονομασία AK-15.

 


 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του AK-12

Τα τυφέκια AK-12 και AK-15 διατηρούν την παραδοσιακή λειτουργία αερίου τύπου Kalashnikov και χρησιμοποιούν πυρομαχικά συμβατά με τις προηγούμενες γενιές των τυφεκίων 5.45mm  και 7.62mm αντίστοιχα.

Το σύστημα αερίων έχει επανασχεδιαστεί ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη ακρίβεια λειτουργίας υπό όλες τις συνθήκες. Επίσης το όπλο διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα μείωσης της ανύψωσης της κάννης κατά την ανάκρουση.

Η μονάδα επιλογής βολής και ασφαλείας έχει επανασχεδιαστεί  και παρέχει τρεις τύπους βολής (βολή κατά βολή, ριπή 2 φυσιγγίων, πλήρως αυτόματη βολή κατά ριπάς), ενώ ο διακόπτης  επιλογής & ασφαλείας έχει επανασχεδιαστεί για περισσότερη ευχρηστία.ω

Το τυφέκιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να  επιτρέπει την απλή και γρήγορη εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού σκόπευσης ημέρας και νύχτας στο πάνω μέρος του κορμού, ενώ στο κάτω μέρος δύναται να προσαρμοστούν διάφορα παρελκόμενα (κάθετες λαβές, φακοί, λέιζερ).

Επιπλέον, για τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων, δύναται να προσαρμοστεί και σιγαστήρας.

Τέλος,  το τυφέκιο μπορεί να εξοπλιστεί με εκτοξευτή βομβίδων 40mm (GP-25 ή GP-34).

 

armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis