Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:52 | 19/01/2015

 

Με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη  κατοχή του βορείου μέρους την νήσου από τον Τουρκικό στρατό θέλει η Άγκυρα να συνδέσει την  παροχή νερού με υποθαλάσσιο αγωγό που έχει κατασκευάσει. Όπως δήλωσε ο Τούρκος  Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων, κ. Βεϊσέλ Έρογλου  σε συνέντευξη που έδωσε είπε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στην λεγόμενη «ΤΔΒΚ», αυτό θα διοχετευθεί από την Τουρκία κατά την επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.

.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με το συγκεκριμένο έργο, τα κατεχόμενα θα έχουν νερό για τα επόμενα 50 χρόνια. Είπε επίσης ότι το κόστος της επένδυσης των φραγμάτων Alakopru και Gecitkoy για τους σκοπούς μεταφοράς του νερού στα κατεχόμενα ανέρχεται κοντά στα 80 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (36,6 εκατομμύρια δολάρια) και πως με το έργο θα παρέχονται περίπου 130 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στο ψευδοκράτος κάθε χρόνο.

Η αναφορά αυτή,μεταξύ άλλων,  έγινε κατα  αξιολόγηση της δράσης του υπουργείου του κατά  το 2014 και την παρουσίαση των στόχων για τα επόμενα έτη μεταξύ 2015 και 2019 

Είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν  προκλητικό συμβολισμό που σχεδιάζει η Άγκυρα  η βαρύτητα του οποίου είναι ακόμα μεγαλύτερη αν   συνδυαστεί με την προβαλλόμενη  ( προπαγανδιστικά) από αυτή πρόθεσή της να δώσει νερό και στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αν υπάρξουν συμφωνίες για λύση.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis