Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:06 | 14/11/2021

Tην αρχή την έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τοποθέτησε ως υπασπίστριά της, την υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Καλιόπη Πορόγλου. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα μάχιμη αξιωματικός αναλαμβάνει θέση υπασπιστή, καταρρίπτοντας ένα ανδρικό οχυρό, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Η υπασπιστής της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει υπηρετήσει σε φρεγάτα, σε αρματαγωγό, στο θηριώδες αερόστρωμνα Zurb, κατάγεται από τον Πειραιά, είναι μητέρα δύο παιδιών και προέρχεται από ναυτική οικογένεια, αφού ο πατέρας της ήταν ναύαρχος και είχε μάλιστα υπηρετήσει και στην Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Ο σύζυγος της υποπλοιάρχου είναι επίσης αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Γυναικεία υπόθεση και η ασφάλεια της Προέδρου

Αλλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έμεινε μόνον σε γυναίκα υπασπιστή. Τοποθέτησε δύο γυναίκες στην προσωπική της ασφάλεια. Σχεδόν αόρατες οι δύο αστυνομικίνες (ειδικά εκπαιδευμένες στη φύλαξη VIP προσώπων) ακολουθούν την Πρόεδρο σε κάθε της βήμα. Δεν φέρουν στολή, είναι νεαρές και δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει αντικρίζοντάς της πως είναι αστυνομικίνες στην ασφάλεια της Προέδρου.

Η πιλότος υπασπιστής του Χαρδαλιά

Όπως έπραξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτσι έπραξε και ο υφυπουργός Εθνική Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Τοποθέτησε υπασπίστριά του μία πιλότο. Πιλότο ελικοπτέρου Super Puma, με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό της. Πρόκειται για την σμηναγό πιλότο των Super Puma Χριστίνα- Αγάβη Κουσουράκη που δεν είναι άλλη από την κόρη του αειμνήστου Βατραχανθρώπου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Ευριπίδη Κουσουράκη. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που βρέθηκε στο πιλοτήρια του Super Puma, του ελικοπτέρου που σώσει ζωές.

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis