Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:43 | 03/08/2015

Υπαστυνόμος της Ασφάλειας Καβάλας συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αδίστακτων σωματεμπόρων με διεθνείς διασυνδέσεις.

Ο 46χρονος αστυνομικός κατηγορείται ότι παρείχε κάλυψη και προστασία στα μέλη του κυκλώματος, που έφερναν γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και την Ελλάδα και τις εξέδιδαν σε δύο καταστήματα, με «βιτρίνα» δύο μπαρ.

Είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο», ενημερώνοντάς τον για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους, εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις του και άλλα ζητήματα, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία ενός από τα δύο μπαρ, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχτηκε σε βάρος του διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Εκτός από τον 46χρονο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν άλλα 4 μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούν τον 46χρονο «εγκέφαλο».

Από τον περασμένο Φεβρουάριο τα μέλη του κυκλώματος έφερναν γυναίκες και τις εξέδιδαν, με ή και χωρίς τη θέλησή τους. Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα σχεδίαζε να επεκτείνει τη δράση της με τη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, τη σύναψη εικονικών γάμων με Ελληνες και την εκμετάλλευσή τους.

Επίσης στην Αθήνα, συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να λήστεψε σπίτι αλλοδαπών στην οδό Κοδριγκτώνος. Ο 55χρονος μαζί με δύο φίλους του, είχε φωτοτυπήσει και πλαστικοποιήσει την παλιά αστυνομική του ταυτότητα και παρίστανε τον... εν ενεργεία αστυνομικό. Με το πρόσχημα ότι διενεργούν νόμιμους ελέγχους, άρπαξαν από σπίτι μεταναστών 800 ευρώ.

http://www.ethnos.gr

 

Δειτε ΕΔΩ ολο το επίσημο Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis