Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:01 | 15/10/2017
Το υποπολυβόλο .45 Reising κατασκευάστηκε από την εταιρία Harrington & Richardson (H&R) Arms στο Worcester της Μασαχουσέτης και σχεδιάστηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Eugene Reising το 1940.
Οι τρεις εκδόσεις του όπλου ήταν το μοντέλο 50, το μοντέλο 55 με αναδιπλούμενο κοντάκι και το ημιαυτόματο τυφέκιο Μοντέλο 60. Πάνω από 100.000 υποπολυβόλα Reisings διατάχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, τους Πεζοναύτες και το Λιμενικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και κάποια μεταφέρθηκαν σε καναδικές, σοβιετικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Άξονα.
[custom:google-ads]
 
Το υποπολυβόλο Reising ήταν ένα πολύ καινοτόμο όπλο για την εποχή του και σε σύγκριση με τον κύριο αντίπαλό του, το περίφημο υποπολυβόλο Thompson Model 1928, είχε παρόμοια δύναμη πυρός, καλύτερη ακρίβεια, εξαιρετική ισορροπία, μικρό βάρος, καθώς και πολύ χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ευκολία της κατασκευής. Αλλά η κακή απόδοση του Reising στη μάχη σε αντιπαράθεση με την ευνοϊκή χρήση του Thompson για την μάχη και την επιβολή του νόμου, για πάντα έβαλε το όπλο σε αμφισβήτηση.
 
 

www.guns-gr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis