Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:36 | 17/12/2016

Λύθηκε ο «γρίφος» των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι επικίνδυνοι ληστές της αλλαντοβιομηχανίας Υφαντής στην Κάτω Κηφισιά. Και τα δύο φαίνεται να κλάπηκαν λίγες ημέρες πριν από την αιματηρή ληστεία από το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια. Από τους αριθμούς πλαισίων και κινητήρων, που κατάφεραν να αναδείξουν οι αστυνομικοί παρά την μεγάλη καταστροφή που είχαν υποστεί τα οχήματα από την πυρκαγιά, διαπίστωσαν ότι το ασημί AUDI, είχε κλαπεί στις 13 Δεκεμβρίου από την περιοχή της Ν. Σμύρνης, ενώ και το μαύρο BMW, προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή του στις 11 προς 12 Δεκεμβρίου στο Π. Φάληρο. Οι δράστες φαίνεται να είχαν εντοπίσει τα δύο αυτοκίνητα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια αναζήτησαν σε ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων, ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκίνητα, προκειμένου να «αντιγράψουν» τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Μετά τις κλοπές τοποθέτησαν τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, τα στάθμευσαν σε ελεγχόμενους ή κλειστούς χώρους έως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης που θα τα χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη της ληστείας.

Μετά την αιματηρή ληστεία και τον εντοπισμό των καμένων οχημάτων, του πρώτου στην οδό Λαΐου, ένα μόλις χιλιόμετρο απόσταση από την εταιρεία και του δεύτερου στην Αγ. Σοφία Ασπροπύργου, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαπιστώσουν από τις πινακίδες κυκλοφορίας που «φορούσαν», αν ήταν κλεμμένα. Από την πρώτη έρευνα διαπίστωσαν ότι τα οχήματα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκίνητα. Οι πινακίδες του μαύρου BMW αντιστοιχούσαν σε όχημα στην Θεσσαλονίκη, ο ιδιοκτήτης του οποίου εντοπίστηκε, και φυσικά δεν το είχε χάσει, αλλά είχε βάλει αγγελία να το πουλήσει. Αυτές του ασημί AUDI, έβγαζαν στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής, και σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, και το όχημα δεν είχε κλαπεί.

Στο μεταξύ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, συνεχίζεται η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες των όπλων των ληστών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες. Το ίδιο έντονα συνεχίζεται η εξέταση στα ρούχα του 65χρονου Αλέξιου Υφαντή, ο οποίος συνεπλάκη με τον ληστή που κρατούσε καλάσνικοφ, προς αναζήτηση DNA του ληστή, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι σεσημασμένος ενδεχομένως και πρόσφατα αποφυλακισθείς.

Φωτό: Ευρωκίνηση

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis