Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου: "Είμαστε πολύ κοντά στη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης"

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου: "Είμαστε πολύ κοντά στη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης"

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του στην Κρήτη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου πραγματοποίησε σημαντικές ανακοινώσεις για την ενίσχυση του αστυνομικού έργου στο νομό Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, ενημερώθηκαν για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Επιμελητήριο, όπου συναντήθηκαν με τους δημάρχους Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιο Ζερβό, Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη και Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννη Στεφανάκη και συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της περιοχής.

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2021/photos21/23042021yfptpkriti006.jpg

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων ο κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πολύ κοντά στη λειτουργία του Α.Τ. Νεάπολης, ενώ ήδη έχει έρθει το πρώτο προσωπικό για να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Οι εντολές είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες διαδικασίες.

…Σε συντονισμό με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για την παραχώρηση από τον Δήμο προς την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οικοπέδου στο οποίο θα στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες...

…Με δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει η τουριστική περίοδος, όπου ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, ο σχεδιασμός είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσο καλύτερα γίνεται τις υπηρεσίες μας, προκειμένου οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς η ασφάλεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιλογή προορισμού.»

 


Δείτε ακόμα στο Policenet.gr: Αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από το υπηρεσιακό του όπλο