Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:51 | 26/09/2016

Ένας φίλος και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, μάρτυρας υπεράσπισης μελών του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες, που νωρίς το πρωί προέβησαν σε κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει μπει πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για αυτή του την «φιλία», όπως μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014, ενώ τελευταία φορά ήταν για την συμμετοχή του στην πολύκροτη κατάληψη της Πρυτανείας Αθηνών τον Απρίλιο του 2015.

Ο συλληφθείς είναι ενεργό μέλος της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές» μέλη της οποίας, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί εισέβαλαν στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας, όπου ανάρτησαν πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στη σκλαβιά των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ».

Μετά από περίπου μισή ώρα κατάληψης, οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο και προέβησαν σε 22 προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη παρακράτηση καθώς και για απείθεια αφού αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis