Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 21/12/2021
Στο εδώλιο του Α' τριμελούς Πλημελειοδικείου έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σήμερα ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.
 
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος καταγγέλλοντας ότι ο Β. Ματθαιόπουλος του ασκούσε πιέσεις, προκειμένου να συγκαλύψει λάθη και παραλείψεις των υπευθύνων κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
 
Ο πραγματογνώμονας, ο οποίος είχε οριστεί από την εισαγγελία για να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας, εκτός από την κατάθεση που είχε δώσει στον ανακριτή και τη σχετική μήνυση που είχε υποβάλει, είχε προσκομίσει στις αρχές και ηχογραφημένες συνομιλίες με τον κ. Ματθαιόπουλο.
 
Οι επίμαχες συνομιλίες
 
Ανάμεσα στα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο κ. Λιότσιος στις αρχές για τις συνομιλίες του με τον κ. Ματθαιόπουλο, ο τελευταίος φέρεται να έλεγε: «(...) Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος Λιότσιος εντάξει θα βοηθήσει... τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων, με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο, καταφέρεται. Ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ο άλλος ο άλλος ο άλλος, κάλεσέ τον και πέστου τα, σε κάλεσα λοιπόν και στα ’πα για να ξυπνήσεις. Γιατί στο λέω έχεις 15χρόνια – 20 για να πάρεις σύνταξη. (…) Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου, τι θα σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα, αυτά είχα αυτά έβαλα αυτά βρήκα, αν δε σας κάνουν βάλτε άλλους».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis