Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 02/01/2015

 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον στην κατοχή τους τις εικόνες προσώπου και τα... κινητά τηλέφωνα του «Πολ» από την Ρουμανία και ενός ακόμη αλλοδαπού άνδρα. Αυτή του πρώτου, προήλθε από το υλικό κάμερας ασφαλείας καταστήματος στην Πλ. Βικτωρίας, όπου το θύμα είχε ραντεβού μαζί του στις 23:15, το βράδυ της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου.
 
Ο δεύτερος «φωτογραφήθηκε» σε άλλη χρονική στιγμή και το υλικό ανιχνεύτηκε από τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση. Οι δύο άνδρες αποτελούν τους βασικούς υπόπτους διάπραξης του εγκλήματος, τουλάχιστον έως τον εντοπισμό τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πειστικό άλλοθι παρουσίας σε άλλο χώρο από αυτόν της δολοφονίας και δεν ταυτοποιείται ο γενετικός τους τύπος με τα αντίστοιχα ευρήματα.
 
Κλιμάκια αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, «σαρώνουν» τις περιοχές και τα καταστήματα, όπου σύχναζε ο 83χρονος συγγραφέας, και είχε συναντήσεις με τους δύο άνδρες. Μάρτυρες από τα σημεία που σύχναζαν ή έμεναν περιστασιακά τα δύο αυτά πρόσωπα, καταθέτουν πως έχουν να τους δουν αρκετό καιρό, ο οποίος προσδιορίζεται χρονικά μετά την δολοφονία του συγγραφέα, κάτι που άμεσα τους τοποθετεί στο «κάδρο» των υπόπτων. Στο μεταξύ και τα κινητά τηλέφωνα που φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν, δεν δίνουν στίγμα που να προσδιορίζει συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο, και το πιθανότερο είναι να έχουν απενεργοποιηθεί.
 
DNA των δολοφόνων 
 
Στο μεταξύ, στο εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., έχουν ανιχνευθεί δύο γενετικοί τύποι DNA, σε σημεία, πάνω στο σώμα και τα ρούχα του Μένη Κουμανταρέα, που στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια από τον δράστη.
 
Αυτοί οι γενετικοί τύποι φαίνεται να ταυτοποιούνται και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του διαμερίσματος και στο κλιμακοστάσιο, που οι αστυνομικοί θεωρούν ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό πρέπει να ανήκουν στους δράστες. Ουσιαστικά τα «ορφανά» δείγματα γενετικού υλικού δύο προσώπων από επίμαχα σημεία στη σκηνή του εγκλήματος, αποτελούν ένα σοβαρό «εργαλείο» των ερευνών που στην περίπτωση προσαγωγής κάποιου υπόπτου, τον τοποθετούν στον χώρο και ενδεχομένως τον καθιστούν δράστη της άγριας δολοφονίας. Έχουν εντοπιστεί και αποτυπώματα σε κοντινά σημεία από εκείνα που έχουν βρεθεί οι επίμαχοι γενετικοί τύποι, τα οποία πιθανότατα ανήκουν στα ίδια πρόσωπα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκουν σε σεσημασμένα άτομα.
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», πως ένας νεαρός άνδρας από την Αλβανία, που είχε συναντηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα εκείνης της Παρασκευής, με τον Μένη Κουμανταρέα, κατέθεσε σημαντικά προσδιοριστικά στοιχεία των επαφών του θύματος. Ο νεαρός είχε συναντηθεί με τον συγγραφέα, μεταξύ 19:30 και 20:00, εκείνη τη μέρα, εντοπίστηκε και κλήθηκε να καταθέσει. Στο πλαίσιο της κατάθεσης του, αποκάλυψε και άλλα πρόσωπα, στοιχεία ταυτότητας και περιγραφές ατόμων με τα οποία είχε κοινωνικές και φιλικές επαφές ο Μένης Κουμανταρέας.
 
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει τουλάχιστον 40 καταθέσεις ατόμων με τα οποία συναντιόταν κατά καιρούς ο 83χρονος συγγραφέας, τα οποία συμπληρώνουν και συνθέτουν το «πάζλ» των πληροφοριών, που αφορούν την σοβαρή υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία άτομα, που βρίσκονταν στον στενό κύκλο των τελευταίων κοινωνικών επαφών του συγγραφέα, προσήλθαν αυτοβούλως να καταθέσουν, φοβούμενοι την πιθανότητα να καταστούν ύποπτοι, δίνοντας και εκείνοι με τη σειρά τους στοιχεία που οδηγούν σε νέα πρόσωπα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες της δολοφονίας, ή τουλάχιστον ο ένας, ήταν γνωστός του θύματος και δεν αποκλείεται το έγκλημα να ήταν αναπόφευκτο, πιθανόν προμελετημένο, αφού σίγουρα ο συγγραφέας θα τον αναγνώριζε. Δεν αποκλείεται, στην περίπτωση που ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος, ο 83χρονος να θέλησε να λύσουν την όποια διαφορά τους στο διαμέρισμά του, με την γνωστή τραγική κατάληξη. Από την πορεία των ερευνών διαπιστώνεται ότι οι δράστες έχουν αφαιρέσει χρηματικό ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 15.000-20.000 ευρώ και κοσμήματα πολύ μεγαλύτερης αξίας.
 
Ο «Πολ» πήρε τηλέφωνο
 
Από την ανάλυση των εξερχομένων και εισερχομένων κλήσεων του θύματος, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώνουν ότι ο διαβόητος «Πολ» έχει επικοινωνήσει με τον Μένη Κουμανταρέα, το επίμαχο χρονικό διάστημα.
 
Ο νεαρός έχει καλέσει αρκετές φορές μεταξύ 23:00 και 23:45, στο κινητό τηλέφωνο του συγγραφέα. Το έγκλημα έχει προσδιοριστεί χρονικά μεταξύ 22:20, χρόνο που ανέφερε ο φίλος του θύματος ο συγγραφέας Θάνος Φωσκαρίνης, ότι έφυγε από την καφετέρια, έως και τις 23:00.  Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε αυτόματα να τον βγάλει από την μακρά λίστα υπόπτων, ωστόσο οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρουν πως στην περίπτωση που είναι ο δράστης, δεν θα μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι κλήσεις του να ήταν σκόπιμες προκειμένου να του προσδώσουν ένα ισχυρό σχετικά άλλοθι.
 
Η συχνότητα των τηλεφωνικών κλήσεων του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, προς συγκεκριμένα πρόσωπα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποσύρει και συνάμα ανασύρει υπόπτους της άγριας δολοφονίας του. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν αντλήσει πολλά και σημαντικά στοιχεία από τις κλήσεις του 83χρονου θύματος, τα οποία βοηθούν την εξέλιξη των ερευνών και την αριθμητική μείωση του μεγάλου κύκλου υπόπτων. Στον ίδιο κύκλο εντάσσονται και τα δύο άτομα, που φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον 83χρονο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και είναι ψηλότερα στην σχετική λίστα υπόπτων.
 
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν ανασύρει, και ερευνούν πιο έντονα ένα περιστατικό που είχε συμβεί το 2002 με θύμα τον Μένη Κουμανταρέα. Δύο νεαροί Αλβανοί, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, είχαν αρπάξει πολύτιμα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα από το σπίτι του. Στη συνέχεια του ζητούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για να του τα επιστρέψουν. Ένας από αυτούς τους νεαρούς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, και είχε επικαλεστεί προστριβές με τον συγγραφέα εξαιτίας οικονομικών και άλλων προσωπικών διαφορών. Τον Οκτώβριο του 2012, ο Μένης Κουμανταρέας είχε καταγγείλει άλλη επίθεση εναντίον του από άγνωστο έξω από το σπίτι του, ο οποίος τον είχε βρίσει και χτυπήσει.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis