Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 14/01/2015

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο ο Δήμος Αχαρνών εκμισθώνει στην ΕΛ.ΑΣ. την οικοπεδική έκταση συνολικού εμβαδού 300 στρεμμάτων στην οποία σήμερα στεγάζεται η Σχολή Αστυνομίας και αναμένεται να εισπράττει ποσό 550.00 € ετησίως. Υπό τη μορφή χρησιδανείου παραχωρείται επίσης στην ΕΛΑΣ έκταση προκειμένου να λειτουργήσουν τα Τεχνικά Συνεργεία Οχημάτων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Με τη συνεργασία αυτή ο δήμος Αχαρνών γλιτώνει το κόστος επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του αφού αποτελεί όρο του Μνημονίου η εν λόγω πρακτική.

 Παράλληλα η συνεργασία  περιλαμβάνει:

  •  Ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την μεταφορά του Τ.Α. Αχαρνών  είτε στο κτίριο που στεγαζόταν το 13ο Γυμνάσιο Αυλίζας ιδιοκτησίας της Ανωνύμου Εταιρίας ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ   είτε σε άλλο κτήριο  επιλογής της ΕΛΑΣ. Με το Μνημόνιο συμφωνείται ότι το ΑΤ θα λειτουργήσει με υπερισχυμένη σύνθεση τόσο από πλευράς έμψυχου δυναμικού όσο από πλευράς στόλου οχημάτων και θα αποτελέσει πρότυπο Α.Τ.
  • Επιπλέον αστυνόμευση σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα όπως  Π. Ε. Αυλίζα, Αγίου Σωτήρα , στην ΠΕ ΧΑΡΑΥΓΗ Β, καθώς και στην οδό Κύπρου όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα. Εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στον Δήμο η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την περαιτέρω αστυνόμευση του προαστικού σταθμού ΣΚΑ, των αφετηριών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στις Π. Ε. Αυλίζα, Αγίου Σωτήρα και την οδό Κύπρο
  • Ενημέρωση των μαθητών για επιτελείο της ΕΛΑΣ για τα ναρκωτικά της οδική και την κυκλοφοριακή αγωγή
  • Μεταφορά του τμήματος τροχαίας από τη Μεταμόρφωση ή η δημιουργία νέου τμήματος τροχαίας στο δήμο Αχαρνών
  • Ενίσχυση του πυροσβεστικού σταθμού
  • Διευθέτηση κυκλοφορίας στη Λ. Θρακομακεδόνων- Αμυγδαλέζα. Η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί σε έργα διευθέτησης της κυκλοφορίας στην ΠΕ Αμυγδαλέζα με τη δημιουργία κεντρικής νησίδας έμπροσθεν της εισόδου των κτιριακών εγκαταστάσεων με πρόβλεψη εισόδου και εξόδου προς και από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων επί της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων. Το ως άνω έργο θα εκτελεστεί εντός έξι (6) μηνών από την υπογραφή του παρόντος

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός ανέφερε μεταξύ άλλων: “Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα σχέδιο αποτελεσματικό το οποίο πέραν όλων των άλλων να μπορεί να εγγυηθεί και την ασφάλεια των πολιτών. Ανεξαρτήτως του ύψους της αντιμισθίας το Μνημόνιο αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αναγνωρίζει το δήμο Αχαρνών ως κύριο της συγκεκριμένης έκτασης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στους όρους του Μνημονίου επισημαίνεται και το γεγονός ότι ο δήμος μπορεί να προβεί σε καταγγελία του Μνημονίου οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσει μεταβολή της χρήσης της έκτασης διαφορετικής από αυτή για την οποία αρχικά του παραχωρήθηκε και αναφέρεται στο σύμφωνο συνεργασίας.

Ένα άλλο θέμα ωστόσο το οποίο προκύπτει από την συμφωνία αυτή είναι και το πρόβλημα με την αποκομιδής των σκουπιδιών από την Αμυγδαλέζα, η οποία δεν γίνεται από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αχαρνών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την πόλη μας» Σωτήρης Ντούρος επισήμανε τη σημασία να υπάρξει μία συμφωνία και σε αυτό το επίπεδο προκειμένου να καταφέρει ο δήμος να έχει ένα αντισταθμιστικό όφελος στην περίπτωση αποκομιδής των σκουπιδιών από την συγκεκριμένη περιοχή. Πάντως ο κ. Κασσαβός εξήγησε ότι σκοπίμως εξαίρεσαν το θέμα της αποκομιδής από το Μνημόνιο καθώς επιδιώκεται η σύναψη μιας νέας ανεξάρτητης συμφωνίας για το ζήτημα αυτό.

http://doxthi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis