Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:59 | 03/09/2022

Στην εκπομπή "Ραντεβού με την επικαιρότητα" ,με παρουσιάστρια την Φωτεινή Βρύνα και την δικηγόρο Κατερίνα Ζαγγανά ,μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε στο πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας ,που ήταν η επέκτασης της μάχιμης πενταετίας και του δικαιώματος χρήσης από όλους τους συναδέλφους μας και το οποίο φαίνεται να ικανοποιείται με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές. Πλέον, όσοι ένστολοι εξαιρούνταν (π.χ. ορισμένες κατηγορίες αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις ) από τη σχετική ρύθμιση, αποκτούν πλέον το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Διαβάστε επίσης

Φυσικά αναφερθήκαμε και σε σειρά ανεπίλυτων ζητημάτων που μαστίζουν τον Οργανισμό μας και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από πλευράς Πολιτείας , προκειμένου διορθωθούν αδικίες σε βάρος των συναδέλφων μας.

Ραντεβού στις 9.9.22 κ ώρα 18:00 στην Θεσσαλονίκη για να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Συνδρεβέλης Χρήστος

Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων ΠΟΑΣΥ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis