Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:23 | 10/02/2015

 

Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι - δεν υπάρχει καμία κίνηση "άγγιγμα θανάτου" - ούτε και τέτοια "σημεία θανάτου".

 

Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικά "σημεία θανάτου" (ισχυρού πλήγματος), σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ασκήσετε αρκετή ισχύ/δύναμη (πάνω τους) για να κάνετε το "επιθυμητό αποτέλεσμα" να συμβεί.

 

 
Μερικοί "γκουρού" επιδεικνύουν τις ικανότητές τους βγάζοντας νοκ άουτ σκληρούς τύπους με ένα μόνο χτύπημα.

 

 
Χτυπούν τους μαθητευόμενούς τους και τους "βάζουν για ύπνο" μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, περιμένοντας για το θεατρικό "Ουάου!" ως έκφραση αναγνώρισης.

 

 
Το χτύπημα στην καρωτιδική αρτηρία είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ελαφρά τη καρδία! 

Υπάρχουν μέρη του σώματος, που επ' ουδενί δεν θα πρέπει να σκεφτείτε να χτυπήσετε παρά μόνον εάν πρόκειται για ύστατη επιλογή.

 

 
Αποφύγετέ τα κατά τη διάρκεια ενός κανονικού συνήθους αγώνα και προστατέψτε τα δικά σας, έτσι ώστε να μην πέσετε θύμα της άγνοιας σας.

 

 
Οι Αρτηρίες της καρωτίδας αλλά και ολόκληρος ο λαιμός/αυχένας από μόνος του είναι ένα από αυτά τα μέρη. Είναι τόσο ευάλωτα, που θα πρέπει να αναπτύξετε μια πρωταρχική αντανακλαστική άμυνα για να τα καλύψετε.

 

 
Ένας άνθρωπος, χτυπημένος στις καρωτίδες βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρδιακής ανακοπής!

 

 
Το λιγότερο που θα προκαλέσει είναι ένα μεγάλο σοκ στο σώμα, που θα παραλύσει τον αντίπαλο για λίγο, και που θα σας δώσει τα περιθώρια για να συνεχίσετε με πιο πολύπλοκη τεχνική ή να τρέξετε μακριά.

 

 
 Βασικά, αν αποσκοπείτε στο πιο αποτελεσματικό χτύπημα στην καρωτιδική πλευρά του λαιμού, τότε θα πρέπει να στοχεύσετε στον "Καρωτιδικό Κόλπο".

 

 
Αυτό είναι το πιο ευάλωτο σημείο, που είναι συν τοις άλλοις υπεύθυνο για όλα τα σχετικά με λιποθυμίες και νοκ άουτ.

 

 
Ας κάνουμε ένα μικρό μάθημα ανθρώπινης ανατομίας εδώ, έτσι θα καταλάβετε τι συμβαίνει στο σώμα όταν επιτίθεσαι στις αρτηρίες (καρωτιδικό κόλπο). 

Καρωτιδικός κόλπος 

Κάθε ένας από εμάς έχει δύο καρωτιδικές αρτηρίες, μια σε κάθε πλευρά του λαιμού. Κάθε καρωτιδική αρτηρία ονομάζεται «Κοινή» μέχρι που διχάζεται σε δύο κλάδους - εσωτερική και εξωτερική αρτηρία της καρωτίδας.

 

 
Η Εσωτερική πηγαίνει βαθιά κάτω από το κρανίο, φέρνοντας αίμα στον εγκέφαλο, τα μάτια και το λάρυγγα.

 

 
H Eξωτερική καρωτιδική αρτηρία λειτουργεί στην επιφάνεια και γρήγορα φθίνει σε πολλά λεπτά παρακλάδια, που υποστηρίζουν τους μυς του λαιμού και του προσώπου.

Το σημείο όπου η κοινή καρωτιδική αρτηρία χωρίζεται στις δύο "αδελφές αρτηρίες" που μόλις περιγράψαμε ονομάζεται Καρωτιδικός Κόλπος (ή Βολβός).

 

 
Είναι περίπου στο ίδιο ύψος με την εγκοπή του χόνδρου του θυρεοειδούς σας (Mήλο του Αδάμ).

 

 
 Σε αυτόν τον Καρωτιδικό Κόλπο υπάρχουν κάποια κύτταρα που κυριολεκτικά λειτουργούν ως "αισθητήρες πίεσης" (baroreceptors ή pressoreceptors).

 

 
Αυτά ελέγχουν την πίεση του αίματος που ρέει μέσα από τις καρωτίδες και στέλνουν τις πληροφορίες στον εγκέφαλό σας. 
 

 

Όταν χτυπάτε κάποιον στις καρωτίδες (και εννοούμε τον Καρωτιδικό Κόλπο),προκαλείτε μια σύγχυση στους "αισθητήρες" με αποτέλεσμα αυτοί να νομίζουν πως η πίεση του αίματος αυξήθηκε και μέσω του γλωσσοφαρυγγικού νεύρου στέλνουν αυτές τις πληροφορίες στον εγκέφαλο.

 

 
Ο εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος με την καρδιά μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου. Μέσα από αυτό το νεύρο, ο εγκέφαλος διατάζει την καρδιά να επιβραδύνει και να μειώσει την πίεση του αίματος.

 

 
Η καρδιά θα μειώσει την παροχή αίματος και ο καρδιακός ρυθμός σας θα μειωθεί επίσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βραδυκαρδία. 

 Βραδυκαρδία 

Η Βραδυκαρδία υπονοεί, ότι ο πραγματικός ρυθμός της καρδιάς σας είναι χαμηλότερος από την κανονική τιμή ηρεμίας σας. 

 Όταν λιγότερο οξυγονωμένο αίμα ρέει προς τα όργανά σας, όπως ακόμη και στην καρδιά σας την ίδια, τότε αυτά θα στερηθούν το οξυγόνο που είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία τους.

 

 
 Χαμηλή οξυγόνωση καρδιάς και εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία ή ακόμα και θάνατο!

 

 
Τώρα ξέρετε γιατί οι άνθρωποι λιποθυμούν όταν χτυπάτε τις καρωτίδες τους.

 

 
Όλο αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή ο εγκέφαλος και η καρδιά αντιδρούν στην "τεχνητή εικόνα" αυξημένης πίεσης του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του λαιμού σας.

 Είναι μια ταχεία αντίδραση (0,2 ms εάν το σώμα σας έχει κανονική θερμοκρασία), έτσι μην εκπλαγείτε αν ο αντίπαλός σας λιποθυμήσει ακαριαία αμέσως μετά που θα τύχει να τον χτυπήσετε στο "κατάλληλο σημείο".

 

 
Θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι η ευαισθησία του κάθε ατόμου είναι διαφορετική και μερικοί μπορεί να λιποθυμήσουν αμέσως ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να παραμείνουν όρθιοι ακόμα και μετά από επαναλαμβανόμενα χτυπήματα.

 

 
Βασικά, αν ρίξετε νοκ άουτ τον αντίπαλό σας με το πρώτο χτύπημα (ενίοτε, μπορεί να μην είναι καν χτύπημα) υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ο αντίπαλός σας να πάσχει από υπερευαισθησία του καρωτιδικού κόλπου. 

Υπερευαισθησία Καρωτιδικού κόλπου 

Κατά κανόνα, εμφανίζεται κυρίως στους ηλικιωμένους άνδρες και είναι η υπερβολική αντίδραση των "αισθητήρων πίεσης" στην διέγερση του Καρωτιδικού Κόλπου.

 

 
Αυτή η υπερευαισθησία του "αισθητήρων" του Καρωτιδικού Κόλπου μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική βραδυκαρδία και στην επακόλουθη πτώση της αρτηριακής πίεσης, ακόμη και μετά από μια μικρή διέγερση του λαιμού με το χέρι.

 

 
Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με υπερευαισθησία του καρωτιδικού κόλπου θα βρεθούν στο πάτωμα, ακόμη και μετά από μια μικρή γρατσουνιά στον Καρωτιδικό τους Κόλπο. 

 ΠΡΟΣΟΧΗ !! 

Κάθε φορά που κάποιος είναι αναίσθητος, τα κύτταρα του εγκεφάλου του αρχίζουν να πεθαίνουν γρήγορα και αν δεν ξυπνήσει μέσα σε 4-5 λεπτά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστεί αμετάκλητα μεγάλη εγκεφαλική βλάβη.

Αν ο εγκέφαλος δεν υποστηρίζεται επαρκώς (σε οξυγόνο), η πρωταρχική άμυνά του από πιθανή ζημιά είναι το black out.

Χαμηλή παροχή οξυγόνου για την καρδιά σας μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή.

 

Χαμηλή παροχή αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι Καρωτίδες αρτηρίες είναι ένας εξαιρετικός στόχος για να προκληθεί πολύ μεγάλη ζημιά. Είναι ευάλωτες, ευαίσθητες και ο λαιμός παίζει μεγάλο ρόλο στον όλο μηχανισμό λειτουργίας του σώματος. 

 Ωστόσο, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή: 

Χρησιμοποιείστε τις επιθέσεις με στόχο τις καρωτίδες αρτηρίες ΜΟΝΟ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε έναν ή μεγαλύτερο αριθμό αντιπάλων με προφανείς προθέσεις - να σας σκοτώσουν, να σας βιάσουν, να σας χτυπήσουν και τα συναφή.

Μην χτυπάτε στο λαιμό, εκτός αν πραγματικά είστε υποχρεωμένοι από ανώτερη βία να το κάνετε, επειδή η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε. 

Κι όπως λέμε πάντα: 

Η φυλακή δεν είναι ένα ωραίο μέρος για να σπαταλήσετε μέρος της ζωής σας

 

 

 

ΠΗΓΗ: aegeanhawk.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis