Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 11/04/2016

To Euro 2016 που θα γίνει τον Ιούνιο στη Γαλλία ήταν ο πρωταρχικός στόχος των τρομοκρατών που χτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Το αποκάλυψε ο Μοχάμεντ Αμπρινί, παιδικός φίλος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ο «άνδρας με το καπέλο» στη φωτογραφία από το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών λίγο πριν από την πολύνεκρη επίθεση της 22ας Μαρτίου.

Η αρχική πρόθεση των τρομοκρατών που χτύπησαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και τις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου ήταν να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια του Euro 2016 που ξεκινά στα γήπεδα της Γαλλίας στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου.

Το σχέδιο των τζιχαντιστών να επιτεθούν στη Γαλλία κατά το Euro 2016 αποκάλυψε στις βελγικές αρχές ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο παιδικός φίλος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ο «άνδρας με το καπέλο» από τη φωτογραφία κάμερας ασφαλείας λίγο πριν από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με τη Liberation, αστυνομία και δικαστικές αρχές ερευνούν αν τα όσα υποστήριξε ο τρομοκράτης λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του στο Βέλγιο είναι αληθή ή όχι.

Ο Αμπρινί δεν έδωσε στις αρχές περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, απλά είχε ακούσει συζητήσεις στις οποίες άλλα μέλη του «ISIS» οργάνωναν το χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα.

Oι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας προετοιμάζονται, εδώ και εβδομάδες, για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στη Γαλλία. Πάντως οι γαλλικές αρχές δηλώνουν έτοιμες για να αντιμετωπίσουν τον κάθε κίνδυνο.

 

http://www.newsbeast.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis