Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 02/11/2016

Τον «συντονιστή» της ομάδας αντιεξουσιαστών που προκαλούν τα επεισόδια στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέσω ενός αυτοκινήτου… γυναίκας, που κινήθηκε στην περιοχή, έχοντας ως οδηγό τον συγκεκριμένο ύποπτο.

Αυτός ο άνδρας, σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή, έδινε κατευθύνσεις στους νεαρούς αντιεξουσιαστές για τον τρόπο κινήσεων και εκδήλωσης των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων από κτίριο της οδού Τριχωνίδος. Από την συνέχισης της έρευνας διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα ανήκει σε 50χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει απασχολήσει σε υποθέσεις ναρκωτικών, και την αναζητούν προκειμένου να καταθέσει ποιος χρησιμοποιούσε το όχημά της το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνουν πως ένα «μικτό» σχήμα αναρχικών ομάδων επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο εντάσεων και αντιπαραθέσεων, σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας, ανάμεσα μάλιστα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το Εφετείο Αθηνών.

Από τις συλλήψεις του 28χρονου Αμερικανού φοιτητή και της 22χρονης Ελληνίδας φοιτήτριας διαπίστωσαν ότι προέρχονται από την ομάδα που τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχε καταλάβει τα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι. Μαζί τους είχε προσαχθεί, ένας φίλος του Νίκου Μαζιώτη και η σύντροφος έγκλειστου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Την ευθύνη εκείνης της εισβολής είχε αναλάβει η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές», ενώ ως μέλη της φέρονται από τους αστυνομικούς, ένας ακόμη άνδρας που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και ένας νεαρός που πρόσφατα αθωώθηκε για την υπόθεση εμπρησμού της MARFIN, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρείς υπάλληλοι.

Ανάμεσα στις 13 προσαγωγές των επεισοδίων της Δευτέρας στα Προσφυγικά, ήταν και 24χρονος φοιτητής, ο οποίος είχε προσαχθεί για την συμμετοχή του σε τρεις ακτιβιστικές ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η οποία χθες με ανακοίνωσή της σχολιάζει την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, κατακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους πολίτες να βγουν «μαχητικά» στους δρόμους και καταλήγει: «Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί».

Στο μεταξύ, ένστολοι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με αφορμή τα επεισόδια στα Προσφυγικά και τους τραυματισμούς συναδέλφων τους, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κατάθεσης μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, κάτι που επεκτείνεται και στην έκθεση σε κίνδυνο, η οποία στρέφεται κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της ηγεσίας του Σώματος.

Αυτή η κίνηση προϋποθέτει την κατάθεση μήνυσης από τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς και τους κατόχους των οχημάτων που υπέστησαν φθορές από τις επιθέσεις, τα περισσότερα από τα οποία ανήκαν σε αστυνομικούς. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής θα συμπαρασταθεί νομικά στα μέλη της, ενώ δεν αποκλείεται σε διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, να υπάρξει η πρόταση υποβολής μήνυσης και εκ μέρους του συνδικαλιστικού σωματείου.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis