Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:54 | 08/06/2016

Σε έναν άτυπο «ψυχρό» πόλεμο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξελίσσεται η αντιπαράθεση για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά.

Την Τρίτη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες, ενώ με μια απαράδεκτη ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις αιτιάσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το Ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγιά Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς και πρόσθεσε:

«Καλούμε να επιδείξει  κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ  φτάνει μάλιστα στο σημείο να «υπενθυμίσει» στην Ελλάδα «ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε η ανταπάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσω κύκλων:

«Εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα».

Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν ως «εντελώς αβάσιμους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς «περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών, όπου η δημοκρατία λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 320 μουσουλμανικά τεμένη».

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis