Ως σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» το «συνεργαζόμενο προεδρείο» δεν τοποθετήθηκε πάνω στο επίμαχο θέμα μας στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Ως σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» το «συνεργαζόμενο προεδρείο» δεν τοποθετήθηκε πάνω στο επίμαχο θέμα μας στο έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ
 
Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Όπως ίσως θα γνωρίζεις στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ  στην Αθήνα, με κύριο θέμα την μετατροπή ή όχι  του επικουρικού μας ταμείου (ΤΕΑΥΠΣ) και το Προνοίας (ΤΠΥΠΣ) σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), ή την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ. Η απόφαση αυτή, όπως εξηγήσαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, λήφθηκε από την πλειοψηφία του «συνεργαζόμενου προεδρείου»αγνοώντας το καταστατικό.  
Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τα στελέχη και οι φίλοι που την αποτελούν και υποστηρίζουν τις θέσεις της, θεωρεί ότι σε ένα συνέδριο κατατίθενται εισηγήσεις και προτάσεις από το προεδρείο και πάνω στις εισηγήσεις και προτάσεις αυτές αναπτύσσεται διάλογος, αντιπαραθέσεις, ζυμώσεις, νέες προτάσεις, θέσεις, απόψεις,  αναδιαμόρφωση προτάσεων προφανώς μέσα από την αντιπαράθεση  άλλων προτάσεων και επιχειρημάτων και στο τέλος καλούνται οι αντιπρόσωποι να επιλέξουν την πρόταση που εκφράζει και αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία. Επίσης θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ανατρεπτικό, διεκδικητικό, αποφασιστικό, να επιχειρεί και να προκαλεί ρήξεις, να επιχειρεί και να προκαλεί συναινέσεις, να επιχειρεί και να προκαλεί διάλογο, να επιχειρεί και να προκαλεί αντιπαραθέσεις, να επιχειρεί και να προκαλεί διαπραγμάτευση.
Δυστυχώς όμως το «συνεργαζόμενο προεδρείο» τίποτα από τα παραπάνω δεν έπραξε!
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ:
 
Για άλλη μια φορά ως γνήσιοι και σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» το προσωπικό του«συνεργαζόμενου προεδρείου» (ΔΑΚΥΠΣ - πρώην ΠΑΣΟΚ) δεν είχε να παρουσιάσει καμιά συγκεκριμένη θέση, δεν είχε να παρουσιάσει καμιά εισήγηση πάνω στο επίμαχο θέμα. Να θυμίσουμε ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα που καθορίζει το παρόν και το μέλλον 8.500 και πλέον συναδέλφων όπου οι αποφάσεις θα βαρύνουν πολύ στις πλάτες μας, η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρότεινε από τις 23/9 ενδελεχή και λεπτομερή ανάλυση και ενημέρωση όλων των συναδέλφων μέσα από πανελλαδική συνδιάσκεψη των πρωτοβαθμίων στις 26/9 και στη συνέχεια 13 περιφερειακές ημερίδες στην έδρα κάθε περιφέρειας με συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΑΠΑΣΑ. Μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών, θα έρχονταν να ενσωματωθούν τα στοιχεία των μελετών στην ενημερωτική διαδικασία των συναδέλφων και τέλος θα καλούνταν όλοι οι συνάδελφοι με την εκλογική διαδικασία σαν αυτή της εκλογής των εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, να αποφασίσουν οι ίδιοι και ο καθένας χωριστά για την τύχη των ταμείων τους και όχι 160 συνάδελφοι-αντιπρόσωποι, κάτω μάλιστα από το κράτος της ισχυρής  πίεσης του χρόνου. Όσο προχωρούσε η διαδικασία της ενημέρωσης από τους αναλογιστές και τους εκπροσώπους του ΤΕΑΠΑΣΑ τόσο μεγαλύτερη αμφιβολία διέκρινε κανείς στα πρόσωπά μας για το αν μπορούμε και είμαστε σε θέση να πάρουμε την σωστή απόφαση για λογαριασμό των χιλιάδων συναδέλφων μας λόγω ελλιπούς  ενημέρωσης.
Αγνοήθηκε επιδεικτικά και παντελώς η πρόταση της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Στην διαδικασία των τοποθετήσεων μετά τις ενημερώσεις η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρότεινε την αποδέσμευση και απελευθέρωση των συναδέλφων μας, στη διαδικασία της επιλογής, θεωρώντας ότι πρέπει να λάβει ο καθένας την ατομική και συλλογική ευθύνη της επιλογής του, μέσα από τα στοιχεία και την ενημέρωση που θα έπρεπε να έχει.
Ο διάλογος όμως και οι γόνιμες αντιπαραθέσεις θέσεων και επιχειρημάτων, γεννά νέες θέσεις και προτάσεις.
Έτσι μετά την αποκάλυψη ότι για την 6μηνη παράταση που ζητήσαμε αρμόδιος να την δρομολογήσει ήταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας και όχι ο κ.Υπουργός Εργασίας και πριν την τελική διαδικασία επιλογής, η παράταξή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρότεινε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για λίγες μόνο ώρες, ώστε όλοι μαζί οι αντιπρόσωποι, περίπου 160 τον αριθμό, να μεταβούμε το πρωί της Τρίτης στον Υπουργό κ. Κικίλια απαιτώντας συνάντηση μαζί του ώστε να του ζητήσουμε να μεσολαβήσει να λάβουμε την 6μηνη παράταση ώστε απερίσπαστοι και έχοντας την άνεση του χρόνου πλέον να λάβουμε και να δρομολογήσουμε τις σωστές αποφάσεις προς το συμφέρον μας.
Η πρότασή μας τέθηκε στο Σώμα προς ψήφιση στην αρχή δια ανατάσεως των χεριών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των αντιπροσώπων να συμφωνήσει με την πρότασή μαςΤη θέση μας υποστήριξαν τόσο η  ΕΑΚΠ όσο και η ΑΕΠΠ παρόλο που είχαν διαφορετικές προτάσεις, δείχνοντας έτσι όλοι μαζί με την στάση μας, πλην των υποστηρικτών του «συνεργαζόμενου προεδρείου», τι σημαίνει συναίνεση και κοινοί αγώνες!

Στο σημείο εκείνο ο προηγούμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αθάνατος Ν. πήρε το λόγο δυναμιτίζοντας το κλίμα της συναίνεσης και της κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους αντιπροσώπους της ΔΑΚΥΠΣ, θυμίζοντας σε αυτούς πόσο κομματικά προσηλωμένος είναι, τούς θύμισε ότι η υπακοή στον επικεφαλής της ΔΑΚΥΠΣ (όπως αυτοαποκαλέστηκε), επιβάλλει να απορρίψουν, στην ουσία, την πρότασή μας. Προχώρησε ακόμα περισσότερο και θέλοντας να περιχαρακώσει στο κομματικό μαντρί τους αντιπροσώπους, ζήτησε ανοικτή ονομαστική ψηφοφορία, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο, για λογαριασμό της ΔΑΚΥΠΣ (μιας κομματικής παράταξης) να κατευθύνει την ψήφο των αντιπροσώπων, αγνοώντας και απαξιώνοντας το εκπληκτικό κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης που είχε δημιουργήσει η πρότασή μας.

Άλλωστε συνάδελφε και συναδέλφισσα τί είχε ζητήσει η παράταξή μας στην ουσία μέσα από την πρότασή της?
Ζήτησε το συνδικαλιστικό κίνημα με την επίσκεψη στον κ. Υπουργό και την αναβολή λίγων ωρών της ψηφοφορίας, να επιβεβαιώσει ότι παραμένει διεκδικητικό, ότι παραμένει αγωνιστικό, ότι παραμένει αποφασιστικό, δεν φοβάται τις ρήξεις, δεν φοβάται τις ανατροπές, επιδιώκει τις συναινέσεις, επιδιώκει τον διάλογο, επιδιώκει την διαπραγμάτευση.
Αντί αυτού ο κ. Αθάνατος Ν. και οι υποστηρικτές του με την φανατική και κομματική του τοποθέτηση απαξίωσε τους ίδιους τους αντιπροσώπους της ΔΑΚΥΠΣ μιλώντας για  IQ που διαθέτουν, καθοδηγώντας τους στην ουσία να καταψηφίσουν την πρόταση. Δεν γνώριζε όμως ως συνδικαλιστής που είναι ότι δυστυχώς με την κίνησή του αυτή απαξίωνε το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα που ισχυρίζεται ότι υπηρέτησε από την υψηλότερη θέση αυτή του προέδρου.
Παρόλα αυτά και αφού προηγήθηκε η προκλητική τοποθέτηση- καθοδήγηση του κ. Αθάνατου Ν. για ονομαστική ψηφοφορία, η πρότασή μας έτυχε θετικής ανταπόκρισης από μια μεγάλη μερίδα των αντιπροσώπων 64 τον αριθμό. Την πρότασή μας την υποστήριξαν και αντιπρόσωποι που ανήκουν στη ΔΑΚΥΠΣ!!!
Εκεί λοιπόν ο κ. Αθάνατος Ν. και οι υποστηρικτές του «γκρέμισαν» και το τελευταίο ίχνος συνδικαλιστικής αξιοπρέπειας που τους είχε απομείνει, απαξιώνοντας και ξεφτιλίζοντας τους αντιπροσώπους της ΔΑΚΥΠΣ που στήριξαν την πρότασή μας, ζητώντας τους προκλητικά και απαιτητικά τον λόγο σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης των προθέσεων και θέσεων των αντιπροσώπων. Κατά τα άλλα, όπως ο ίδιος ανέφερε εμπιστευόταν το IQ τους... 
 
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ» ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...
 
Μετά από τον ανεκδιήγητο αυτό χειρισμό του θέματος, η παράταξή μας μαζί με την παράταξη της ΕΑΚΠ και ΑΕΠΠ απείχε από την ψηφοφορία αρνούμενη να πάρει δια της ψήφου των αντιπροσώπων το βάρος μιας απόφασης που θα στηρίζονταν σε ελλιπή δεδομένα, σε ελλιπή πληροφόρηση, κάτω από το κράτος της πίεσης του χρόνου και μιας προσπάθειας συκοφάντησης της μιας πλευράς και ανάδειξης θετικών και μόνο σημείων της άλλης.
Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι όσες φορές μια ομάδα ανθρώπων και  γενικότερα ο λαός, κλήθηκε να πάρει σημαντικές αποφάσεις κάτω από το βάρος της πίεσης, του πανικού, της βιασύνης και της ελλιπούς ενημέρωσης οι αποφάσεις ήταν λανθασμένες.
Η παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την πρότασή της για επίσκεψη στον κ. Υπουργό για 6μηνη παράταση αυτό τον στόχο είχε ακριβώς. Να αποβάλλει την πίεση του χρόνου, τον πανικό, την βιασύνη και την ελλιπή ενημέρωση από τις πλάτες των αντιπροσώπων ώστε να ελαχιστοποιήσει, έως εξαφανίσει την πιθανότητα της όποιας λανθασμένης απόφασης.
Δεν εισακούστηκε και για το λόγο αυτό ενήργησε υπεύθυνα απέχοντας από την ψηφοφορία αρνούμενη να  αποδεχθεί τις αστείες δικαιολογίες του «συνεργαζόμενου προεδρείου» (κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - κ. ΦΕΡΤΑΚΗΣ) ότι δεν θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τους αντιπροσώπους την Τρίτη μετά την συνάντηση με τον κ. Υπουργό και εφόσον μάλιστα υπήρχε η αναγκαιότητα της ψηφοφορίας. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αποδείχθηκαν ανάξιοι να ηγούνται ενός μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό.
Το μόνο που έκαναν ήταν να ενώσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, ικανοποιώντας τους καθοδηγητές τους από το παρελθόν, κάνοντας ανίερες, αναληθείς και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο συμμαχίες. 
 
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!
 
Ευχόμαστε να έλαβαν τη σωστή απόφαση για το καλό όλων μας...
 
                                                                                            Ο επικεφαλής Δαδούδης Κώστας
                                                                                                                Τα μέλη
                                                                                             Αναστασιάδης Γρηγόρης 
                                                                                             Παπαδόπουλος Γεώργιος 
                                                                                             Τσιλίκας Ιωάννης
ΠΗΓΗ: anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr