Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 02/05/2019

Μπορεί το τυφέκιο εφόδου AK-47 να ξεκίνησε τη ζωή του το 1947, παρέμενε ωστόσο επτασφράγιστο μυστικό στα επόμενα χρόνια, κι έτσι η CIA το μυρίστηκε μόλις το 1953.

Και στις 29 Απριλίου εκείνης της χρονιάς ήταν έτοιμη για την πρώτη της αναφορά, καθώς ένα AK-47 έπεσε στα χέρια πράκτορά της, ο οποίος ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να μοιραστεί τα πώς και τα γιατί του μυστηριώδους «κόκκινου» όπλου που θα μάθαινε αργότερα η Δύση ότι ήταν πνευματικό παιδί κάποιου Μιχαήλ Καλάσνικοφ.

[custom:google-ads]

Το σχετικό έγγραφο της CIA, που αποχαρακτηρίστηκε πέρυσι, μας πληροφορεί πως AK-47 έφεραν αποκλειστικά οι έμπειροι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, ενώ οι αρχάριοι χρησιμοποιούσαν ακόμα το PPSh του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όσο για τους νεοσύλλεκτους, απαγορευόταν να έρθουν σε επαφή μαζί του, καθώς παρέμενε κρατικό μυστικό.

Ο πράκτορας περιγράφει λεπτομερώς το AK-47, σημειώνοντας πως έμοιαζε πολύ με το γερμανικό υποπολυβόλο του Β’ Παγκοσμίου. Πού να ήξερε ο πράκτορας πως σε λίγα μόλις χρόνια το Καλάσνικοφ θα γινόταν το πιο διαδεδομένο όπλο του κόσμου και θα έμπαινε στα χέρια των πάντων, από οπλίτες τακτικών στρατών μέχρι και επαναστάτες και κάθε λογής αντάρτες…

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis