Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:03 | 11/05/2015

Οι δέκα περιπτώσεις που βιντεοπαιχνίδια κρίθηκαν επικίνδυνα και απαγορεύθηκαν από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Βιντεοπαιχνίδια που κρίθηκαν ακατάλληλα και απαγορεύθηκαν, καθώς θεωρήθηκε ότι προάγουν τη βία και την παρανομία ή ότι προσβάλουν τις θρησκείες και τους πολιτισμούς των εκάστοτε χωρών. Φιγουράρουν πολλά "διαμάντια" της παιδικής μας ηλικίας, όπως το Carmageddon ή το Football Manager.

10. Το Πόκεμον

 

 

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσε το 2001 το βιντεοπαιχνίδι Πόκεμον για θρησκευτικούς λόγους. Κατά τις αρχές της χώρας το παιχνίδι περιείχε μασονικούς συμβολισμούς και εξασφάλιζε την προβολή τους. Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι ενθάρρυνε τα παιδιά να παίζουν τυχερά παιχνίδια και να εθιστούν σε αυτά.

9. Carmageddon

 

Επρόκειτο για ένα παιχνίδι αγώνων ταχύτητας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παίχτες έπρεπε να σκοτώσουν όσους περισσότερους πεζούς, προκειμένου να μαζέψουν πόντους. Το παιχνίδι απαγορεύθηκε στη Βραζιλία και τη Γερμανία, ενώ κυκλοφόρησε μόνο στη Μεγάλη Βρετανία όταν οι πεζοί αντικαταστάθηκαν από ζόμπι.

8. Football Manager 2005

 

 

Η έκδοση του  Football Manager το 2005 απαγορεύθηκε στην Κινέζικη αγορά επειδή απεικόνιζε το Θιβέτ σαν αυτόνομη χώρα από τη Κίνα. Όσα καταστήματα αψήφισαν την κυβερνητική εντολή και προχώρησαν στην πώλησή του τιμωρήθηκαν με πρόστιμα, ενώ τα παιχνίδια κατασχέθηκαν.

7. Mercenaries: Playground of Destruction

 

 

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2005 στη Βόρειο Κορέα. Το βιντεοπαιχνίδι απαγορεύθηκε, καθώς κρίθηκε ότι αύξανε την ένταση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

6. Wolfenstein

 

 

Πρόκειται για τη 3D έκδοση του παιχνιδιού που παρουσιάζει υπερόλπα των Ναζί και τέρατα. Όπως και η πρώτη του έκδοση απαγορεύθηκε στη Γερμανία για τις αναφορές του στη Ναζιστική ιδεολογία και τα σύμβολα.

5. Manhunt 2

 

 

Το βιντεοπαιχνίδι είναι γνωστό για την αδικαιολόγητη βία και τις απωθητικές σκηνές που προβάλει. Απαγορεύθηκε στη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία και αλλού, ωστόσο οι βίαιες σκηνές του μετριάστηκαν για να επιτραπεί η κυκλοφορία στις ΗΠΑ και την Αγγλία.

4. Postal 2

 

 

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε απαγορευτικό επειδή περιείχε ρατσιστικά στερεότυπα και αναφορές, ομοφοβικές αναφορές και άλλα. Απαγορεύθηκε από τη Νέα Ζηλανδία, της οποίας η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει με φυλάκιση τους κατόχους του μετά την απαγόρευση.

3. Battlefield 3

 

 

Παρόλο που το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα στην Ιρανική αγορά απαγορεύθηκε λόγω της αναφοράς στην καταπολέμησης της τρομοκρατίας από τους στρατιώτες των ΗΠΑ. Στόχος του παιχνιδιού ήταν οι παίχτες να σκοτώσουν όσους περισσότερους τρομοκράτες μπορούσαν, στην Τεχεράνη.

2. Mass Effect

 

 

Το βιντεοπαιχνίδι απαγορεύθηκε στη Σιγκαπούρη λόγω της αναφοράς του σε μια ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ γυναικών. Η κυβέρνηση της χώρας θεώρησε προσβλητική την αναφορά και αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του. Το παιχνίδι απαγορεύθηκε για τον ίδιο λόγω στα Αραβικά Εμιράτα.

1. Η απαγόρευση στην Ελλάδα

 

Την πρωτιά της  λίστας καταλαμβάνει ο προσωρινός νόμος της Ελληνικής κυβέρνησης το 2002 να απαγορεύσει τα βιντεοπαιχνίδια σε δημόσιους χώρους. Η παραβίαση της απαγόρευσης μπορούσε να τιμωρηθεί με την επιβολή χρηματικού προστίμου ή και (σε σπάνιες περιπτώσεις) με φυλάκιση, που έφθανε έως και τους 12 μήνες.

Πηγή: Alltime10s, http://news247.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis