Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:02 | 27/01/2022

Για τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζει και η ίδια ως υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή αποκαλύπτωντας ότι όταν πήγε να παραλάβει το γραφείο της στο υπουργείο της έδειξαν τη γραμματεία…

Η κ. Μιχαηλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» και δεν δίστασε να αποκαλύψει τις φορές που βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω των στερεοτυπικών αντιλήψεων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.

“Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη, αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση”, δήλωσε.

Μιλώντας στην εκπομπή η υφυπουργός Εργασίας ανέφερε χαρακτηριστικά για τις διακρίσεις, λόγω φύλου, που υφίσταται ακόμα και ως μέλος της κυβέρνησης:

«Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν καλοπροαίρετα “όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”. Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή».

Η ίδια απάντησε στην ερώτηση αν θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, λέγοντας: “Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός. Τώρα αν εγώ θα είμαι αυτή, είμαι πολύ πολύ μακριά από το να το σκέφτομαι”.

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis