Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 03/04/2017

Την ετοιμότητά τους διαπίστωσαν πυροσβεστικές, λιμενικές και άλλες δυνάμεις στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Τσιμέντων Τιτάν. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου με την κωδική ονομασία «ΤΡΟΙΑ 2017» από την 6ηςΕ.Μ.Α.Κ. Πατρών. Η άσκηση έγινε στην λιμενική εγκατάσταση του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντων «Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ», στο Δρέπανο του Δήμου Πατρέων.

Η ανακοίνωση της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών:

«Επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας και συνεκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των δομών Ασφαλείας και Πυρασφαλείας του εργοστασίου Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.

Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο Διοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών Αντιπύραρχος Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ, Επικεφαλής Ασκούμενου Επιτελείου ήταν ο Επιπυραγός Αργύριος ΦΑΛΙΔΑΣ και ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Προστασίας Προσωπικού & Εγκαταστάσεων της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. ΔΑΒΙΛΛΑΣ Νικόλαος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το σενάριο η άσκηση προέβλεπε ανεύρεση ύποπτου δέματος που περιείχε μαύρη σκόνη σε κόκκους στο γραφείου του υπευθύνου της λιμενικής εγκατάστασης του εργοστασίου.

Το περιστατικό διαχειριστήκαν σε πρώτο στάδιο οι δομές του εργοστασίου με υδροφόρο όχημα, ομάδα πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρο και η ομάδα πυρασφαλείας. Κατόπιν σε δεύτερο στάδιο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, με ειδική ομάδα πυροτεχνουργών και σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πατρών και η 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών με την ειδική ομάδα αντιμετώπισης συμβάντων Χ.Β.Ρ.Π. και Τ.Α. (Χημικών – Βιολογικών – Ραδιολογικών - Πυρηνικών απειλών και Τεχνολογικών Ατυχημάτων).

Στόχος της Άσκησης ήταν η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αποτελεσματικότητας, επικοινωνίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων.

Την άσκηση παρακολούθησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Περιφερειακού Σχεδιασμού και Διοίκησης κ. ΔΡΙΒΙΛΑΣ Δημήτριος, η Εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νησου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Κα ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ Νικόλαος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας κ. ΜΠΑΦΑΣ Ιωάννης, Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών Πλωτάρχης Κωνσταντίνος ΚΟΡΙΖΗΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Αχαΐας Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πύραρχος Νικόλαος ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημήτριος, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του εργοστασίου κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος και ο Υπεύθυνος λιμενικής εγκατάστασης του εργοστασίου κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis