Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 28/03/2021

Η Σχολή Τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ παρέλαβε τη νεότερη έκδοση των αρμάτων μάχης M1 Abrams, τα οποία διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελούν τα πιο αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα τανκ που διαθέτουν οι Αμερικανοί.

Με ανάρτηση τους στο Twitter οι Αμερικανοί Αξιωματικοί δημοσίευσαν πλάνα από την άφιξη των νέων αρμάτων μάχης, τα οποία χαρακτήρισαν ως «θηρία» και που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη Σχολή για την εκπαίδευση των νέων στελεχών του αμερικανικού Στρατού.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη έκθεση του ο Αμερικανός Στρατηγός David Bassett : «Αυτά τα άρματα μάχης δεν έχουν ως στόχο μόνο την προστασία των συμμάχων μας ή την αποτροπή  πιθανών αντιπάλων και απειλών. Πρόκειται για τον εξαναγκασμό των εχθρών μας και την ξεκάθαρη και σαφή νίκη στο πεδίο της μάχης».

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στρατού Ξηράς, το M1 Abrams θεωρείται το πλέον τεχνολογικά προηγμένο ψηφιακό άρμα μάχης στον κόσμο, με αναβαθμισμένη προστασία και θωράκιση πυροπροστασία, ευελιξία και ευκινησία,  κινητικότητα, με μήκος  9,7 μέτρα, πλάτος 3,7 μέτρα, ύψος 2,4 μέτρα και πλήρωμα τεσσάρων ατόμων.

Ως προς την αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης, το M1A2 SEPv3 θα είναι εξοπλισμένο με τα προηγμένα συστήματα ενεργούς προστασίας «Trophy APS» που είναι ικανά να αντιμετωπίζουν τις εχθρικές απειλές, όπως ρουκέτες και κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία General Dynamics Land Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή αρμάτων μάχης M1 Abrams σε αυτή την έκδοση για τον αμερικανικό Στρατό.

Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία Twitter

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis