Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 17/11/2021

Απόρθητο φρούριο θυμίζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των μέτρων τάξης που έχει λάβει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης εν όψει της πορείας για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στα μέτρα τάξης της σημερινής ημέρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα απασχοληθούν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί.

Δικυκλιστές αστυνομικοί (ΔΙ.ΑΣ., Ζ, ΔΡΑΣΗ) τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία του κέντρου. Διμοιρίες των ΜΑΤ φυλάσσουν κρατικούς και άλλους ευπαθείς στόχους, όπως το κτίριο που εδρεύει το αμερικανικό προξενείο. Συνολικά 25 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στις επάλξεις για την τήρηση της τάξης. 15 από αυτές θα περιφρουρούν την μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει περίπου στις 18:00 από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Εάν κριθεί αναγκαίο στο έργο των διμοιριών θα συνδράμει το όχημα εκτόξευσης νερού, το οποίο ήρθε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα για τη σημερινή ημέρα.

Η Κρατική Ασφάλεια παρακολουθεί τις κινήσεις των ομάδων αντιεξουσιαστών που θα διαδηλώσουν. Στον σχεδιασμό των μέτρων συμπεριλαμβάνονται οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. αλλά και άντρες από άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας. Η Τροχαία έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων πέριξ του ΑΠΘ. Την ώρα της πορείας τροχονόμοι θα εκτρέπουν την κυκλοφορία ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα βρίσκονται οι διαδηλωτές.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί αστυνομικές δυνάμεις στις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να συνδράμουν αστυνομικοί και από άλλες Διευθύνσεις, όπως η Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis