Ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε κουρδικές θέσεις στην Κομπάνι (βίντεο)

Η ΑΓΚΥΡΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ "ΚΛΙΜΑ"
Ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε κουρδικές θέσεις στην Κομπάνι (βίντεο)
 
Eπίθεση με πυκνά πυρά πυροβολικού εξαπέλυσε ο τουρκικός Στρατός κατά των Κούρδων στην Κομπάνι </strong>στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους ισλαμιστές χορηγούμενους από την Άγκυρα εγκληματίες του ISIL να καταλάβουν την πόλη.
Στις μάχες της Κομπάνι οι ισλαμιστές όχι μόνο δεν κατάφεραν να πετύχου τον σκοπό τους αλλά έχουν αναγκστέι να υποχωρήσουν,ενώ σε διάστημα 2 μηνών έχουν χάσει πάνω από 1500 μαχητές οι οποίοι είνι πολύ δύσκολο να αναπληρωθούν
Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, επίθεση με όλμους από το συριακό έδαφος, αναφέρθηκε στην περιοχή Ain al-Arab κοντά στο Kobani. To τουρκικό πυροβολικό απάντησε με «αντίποινα» στις πιθανές θέσεις από όπου προήλθαν τα βλήματα όλμων
«Μεταξύ 11:46 και 13:55 (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια λυσσώδους μάχης μεταξύ των μαχητών του «ισλαμικού κράτους» και των δυνάμεων των Κούρδων ένοπλων ομάδων Πεσμεργκά, βλήματα όλμων , έπεσαν σε τουρκικό έδαφος από την Συρία. Το τουρκικό πυροβολικό που είναι ταγμένο στην περιοχή, ανταπέδωσε τα πυρά», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΔ.
Η ακριβής τοποθεσία από όπου προήλθαν τα βλήματα όλμων (δυτικά, κεντρικά ή ανατολικά του Kobani) δεν έχει αναφερθεί. Ο εντοπισμός της ακριβής θέσης των όλμων, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, δεν είναι δυνατός.
Η Τουρκία έχει ανταποδώσει με πυρά πυροβολικού αρκετές φορές, ειδικά το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο μαίνονται οι μάχες στην πόλη του Κομπάνι.
Στην απέναντι από την πόλη του Κομπάνι, περιοχή του τουρκικού εδάφους έχουν τοποθετηθεί μονάδες τουρκικών αρμάτων, βαρέως πυροβολικού καθώς και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους.
Η καταστροφή που έχει υποστεί η ISIL στην Κομπάνι δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην Άγκυρα, καθώς δεν μπορούν να αποστείλουν ενισχύσεις στο Χαλέπι, το οποίο είναι στα πρόθυρα να καταληφθεί ολοκληρωτικά από τον Στρατό του Μ.Άσαντ. Μετά την αποχώρηση 14000 "μετριοπαθών" υποτίθεται ισλαμιστών από τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, οι μόνοι που έχουν απομείνει να πολεμούν έιναι οι δολοφόνοι του ISIL, και της Αλ Νούσρα.
Η Τουρκία, επιθυμεί χερσαία επίθεση στην Συρία, επιθυμώντας να «ελέγξει» τους Κούρδους που δρουν στην περιοχή, φοβούμενη μήπως «ξεσηκώσουν» και τους εκ Τουρκίας Κούρδους, αλλά πιο πολύ επιθυμεί την εκδίωξη του Άσσαντ, που αποτελεί παλαιό στρατηγικό στόχο. Εμπόδιο στα σχέδια αυτά είναι η Ρωσία η οποία έχει απειλήσει ανοιχτά την Τουρκία για το τι θα συμβέι αν το ειχειρήσει.
Προς το παρόν η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι δέχεται επιθέσεις από το συριακό έδαφος, και μάλλιστα από τους "κακούς" Κούρδους. Γνωρίζει ότι η "ώρα μηδέν" για τα γεωπολιτικά της σχέδια πλησιάζει και η υπόσταση του τουρκικού κράτους κινδυνέυει.

 


defencenet.gr