Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:19 | 04/08/2024

Η 36χρονη έμενε μαζί με τον αδερφό της στην Καλαμάτα πριν προχωρήσει στην καταγγελία για τον βιασμό της.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη (31/7) η 36χρονη κάλεσε από το κινητό της τηλέφωνο τη γραμμή έκτακτης ανάγκης «112» καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη μέρα κατά τις 20:00 ο αδελφός της με τον οποίο έμενε μαζί την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη, περιφερόταν μόνη στο δρόμο και μάλιστα αναγκάστηκε να κοιμηθεί σε ένα παγκάκι.

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα όταν την ρώτησαν για ποιο λόγο ο αδερφός της την έδιωξε από το σπίτι, τότε ήταν που αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που φέρεται να ζούσε η κοπέλα.

Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στην καταγγελία της από εικοσαημέρου έως και προ εβδομάδος περίπου, ο αδελφός της (δράστης) υπό την διαρκή απειλή του διωγμού της από το σπίτι που έμεναν, την βίαζε.

Όταν εκείνη προσπάθησε να σταματήσει τις αρρωστημένες πράξεις του αδερφού της, ο 37χρόνος την έδιωξε από το σπίτι και μάλιστα την απείλησε - για την σωματική της ακεραιότητα σε περίπτωση που εκείνη πήγαινε να τον καταγγείλει για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της από αυτόν.

Ο 37χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα από τους Αστυνομικούς στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής και σχηματίζεται δικογραφία πέραν από την κατηγορία του παραπάνω αδικήματος αυτοφώρου συλλήψεώς του και για βιασμό και θα οδηγηθεί αρμοδίως με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Η 37χρονη επιθυμούσε την ποινική δίωξη του δράστη. Οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν για την εφαρμογή του panic button ωστόσο η ίδια, δεν επιθυμούσε την χορήγηση πρόσβασης στην εφαρμογή όμως επιθυμούσε την μεταφορά και διαμονή της σε ασφαλές χώρο.

Αμέσως από την αστυνομία της χορηγήθηκε κατάλογος με τους φορείς και υπηρεσίες παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και ακολούθως μεταφέρθηκε υπό αστυνομική συνοδεία σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Ενεργείται προανάκριση από την Υ.Α. Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Αλέξανδρος Γύγος

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis