Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 19/01/2015

 

Όλοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες στη συνοικία της Παναγίας ειδικά σε περιστατικό πυρκαγιάς κατοικίας. Όλοι έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες που δεν είναι καθόλου ευχάριστες.

Με αφορμή τα προηγούμενα περιστατικά και ο σύλλογος κατοίκων της ίδιας συνοικίας, προσπαθεί να προετοιμάσει τους κατοίκους της Παναγίας να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν και αν υπάρξει ανάγκη.

Αυτός ήταν ο στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Ήταν μια ενημέρωση για θέματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έκανε ο Ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας Θεόφιλος Φυλακτάκης.

Μαζί του μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης.

Για την πρωτοβουλία αυτή εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Λαζαρίδης αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 εθελοντές, κάτοικοι της Παναγίας, που αν χρειαστεί όποτε χρειαστεί θα συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στόχος του συλλόγου είναι κάθε κομμάτι, κάθε τμήμα, κάθε περιοχή της Παναγίας να έχει τη δική της εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης, η οποία θα είναι σε ετοιμότητα σε κάθε περιστατικό.

Στη χθεσινή εκδήλωση που πάντως έγινε μπροστά σε λίγο κόσμο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καζανίδης είπε ότι η υπηρεσία έχει έτοιμους για χρήση από την Πυροσβεστική 30 κρουνούς – υδροστόμια σε όλη την συνοικία. Παρουσίασε δε και σχετικό σχεδιάγραμμα ώστε και οι κάτοικοι να γνωρίζουν που είναι ο πλησιέστερος κρουνός. Σημείο στο οποίο επέμενε ο κ. Καζανίδης είναι να μην εμποδίζεται η χρήση του κρουνού από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Υπάρχουν δυστυχώς πολλά τέτοια περιστατικά, όπου ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, καθιστά την χρήση του πυροσβεστικού κρουνού αδύνατη.

Στην εφημερίδα μας μίλησε ο Φώτης Λαζαρίδης και είπε τα εξής:

Ερ.: Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης ποιος είναι;

Απ.: Να ενημερωθούν οι κάτοικοι και πιο συγκεκριμένα ομάδες ατόμων οι οποίοι προσφέρθηκαν να ενημερωθούν και να είναι εθελοντές κατά περιοχή. Να ξέρουν πώς να χειρίζονται τις πυροσβεστικές φωλιές και ότι άλλο μας πει ο διοικητής από την Πυροσβεστική. Μια φωτιά είναι ότι χειρότερο  υπάρχει.

Ερ.: Και βέβαια μιλάμε για μια συνοικία όπου κάθε φωτιά, κάθε περιστατικό είναι πιο δύσκολο από ότι στην υπόλοιπη Καβάλα

Απ.: Είναι η πιο δύσκολη συνοικία της Καβάλας και μάλιστα επειδή έχει πολλά παλιά σπίτια υπάρχει πρόβλημα γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ούτως ώστε να προλάβουμε και να καταστείλουμε αν υπάρχει κάποια φωτιά.

Ερ.: Όσον αφορά τους εθελοντές πόσοι είναι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν;

Απ.: Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν και ήρθαν για ενημέρωση είναι 40 άτομα αλλά αφορά όλη την συνοικία της Παναγίας. Σιγά – σιγά πιστεύω ότι θα ευαισθητοποιηθούν και θα έρθουν κι άλλοι.

 Μίλησε επίσης ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εθελοντές πυροσβέστες ο Θόδωρος Αθανασίου και είπε τα εξής:

«Η συνοικία της Παναγίας είναι δύσκολη περιοχή. Πάντα υπάρχουν τεράστια προβλήματα με την κίνηση των οχημάτων. Παλιά είχαμε πρόβλημα με τα υδροστόμια ευτυχώς όμως έχει λυθεί το θέμα, αλλά δεν παύει να εγκυμονεί κινδύνους. Η Υπηρεσία κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όποια δύναμη έχει και ανταποκρίνεται στο καθήκον της».

Ερ.: Είναι σημαντικό να υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι της Παναγίας που να είναι και εθελοντές πυροσβέστες;

Απ.: Το σύστημα είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει μεγάλο εθελοντισμό. Μπορούν να βοηθήσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής όταν παραστεί ανάγκη, αλλά από μόνοι τους να κάνουν κατάσβεση είναι απίθανο.

 

http://www.proininews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis