Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 20/10/2017

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00, γιορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μεθοδίου, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου κ. κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως ακολούθως :

  • Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
  • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών
  • Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα
  • Χαιρετισμός του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Χρήστου Δραγατάκη
  • Χαιρετισμός της εκπροσώπου της Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.
  • Βράβευση αστυνομικών για διακεκριμένες και εξαίρετες πράξεις
  • Μικρή δεξίωση και μουσική εκδήλωση στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

 

[custom:google-ads]

Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, οι Βουλευτές κ. Μάρκος Μπόλαρης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, κ. Θεόδωρος Καράογλου και κ. Ιωάννης Σαρίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου και η Πρόξενος της Σερβίας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Υπουργείου Εξωτερικών κα. Κυριακή Τεκτονίδου, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αργύρης Δημόπουλος, ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Λάμπρος Τσόγκας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων, ο τ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Διοικητές Νοσοκομείων, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας.

Επίσης, παρέστησαν οι α’ και β’ βοηθοί Γ.Α.Δ.Θ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι Διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων της Αστυνομίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..

Προς τιμήν των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατατέθηκαν στεφάνια από την εκπρόσωπο της Υφυπουργού Εσωτερικών, από εκπρόσωπο του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, από εκπρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, από εκπρόσωπο του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Ένωσης Κεντρώων, από εκπρόσωπο του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής- Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης, από εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Θεσ/νίκης, από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικού Σώματος Μακεδονίας- Θράκης, από εκπρόσωπο της Τοπικής Διοίκησης Θεσ/νίκης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Β. Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν μετάλλια «Αστυνομικού Σταυρού» σε δύο αστυνομικούς που διακρίθηκαν για έξοχες πράξεις και ειδικότερα:

  • Σε Αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι το καλοκαίρι του 2016, σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, διέσωσε λουόμενη γυναίκα από πνιγμό.
  • Σε Αστυφύλακα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι το χειμώνα του 2014, στο Κορδελιό, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία, επενέβη και απεγκλώβισε τρία (3) άτομα από μπαλκόνι φλεγόμενου διαμερίσματος.

Επίσης, σε τέσσερις (4) αστυνομικούς απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες:

  • Σε Αρχιφύλακα του Α.Τ. Χαριλάου, διότι την άνοιξη του 2017, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία, διέσωσε από πνιγμό, γυναίκα που είχε πέσει στη θάλασσα.
  • Σε Αρχιφύλακα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι το καλοκαίρι του 2017, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία, προσέφερε πρώτες βοήθειες και έσωσε αλλοδαπό που έφερε μεγάλο τραύμα από μαχαίρι στο θώρακα, κάνοντας αυτοσχέδια βαλβίδα αποσυμπίεσης.
  • Σε Αστυφύλακα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, διότι την άνοιξη του 2017, στη Χίο, απέτρεψε δύο αλλοδαπούς να αυτοπυρποληθούν.
  • Σε Αστυφύλακα του Α.Τ. Μενεμένης, διότι το καλοκαίρι του 2017, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία, εισήλθε σε διαμέρισμα και διέσωσε γυναίκα η οποία έχασε τις αισθήσεις της μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Επίσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εορτασμού της «ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» καθώς και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποίησε εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.).

Τα είδη, που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., προσφέρθηκαν την 17 Οκτωβρίου 2017, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Στυλιανό Ντελή, ως εκπρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου Φώτιου Δομζαρίδη, στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Η συμβολική εθελοντική προσφορά έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά από το προσωπικό του οργανισμού, το οποίο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis