Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 09/01/2015

 

Ασαφείς κρίνονται επί του παρόντος οι εξηγήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξετάζει τη συμμόρφωση ή μη της κυβέρνησης με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων όλων των σωμάτων.

Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο και μέλη τούς συμβούλους Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο και Παναγιώτα Καρλή, ενώ κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής. Σε όλες τις πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 15 του μηνός προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι εξηγήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν επαρκείς ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ενώσεων των ενστόλων τάχθηκαν με τις θέσεις των επίμαχων τεσσάρων πρακτικών που εξέδωσε η Επιτροπή Συμμόρφωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι τα επίμαχα τέσσερα πρακτικά (10-13/2014) έθεταν προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους.

Το δίμηνο αυτό παρατάθηκε στο μεσοδιάστημα, καθώς κατατέθηκαν στο ΣτΕ και νέες αιτήσεις μη συμμόρφωσης και από άλλες ενώσεις στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ πέρυσι τον Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis