Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:38 | 08/06/2017

Την ίδια εποχή που στην χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει τα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα. Την ίδια ώρα που δεν έχει την παραμικρή και συγκεκριμένη στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων του πολίτη σε κανένα τομέα, διαφαίνεται να ακολουθεί μια και μόνο συγκεκριμένη τακτική στα θέματα της βίας και της αντιμετώπισης των λεγόμενων μπαχαλάκηδων.

Την τακτική της απαθούς στάσης όπου προτάσσει και ουσιαστικά παραδίδει στις προθέσεις εγκληματικών στοιχείων τους αστυνομικούς! 

Δεν είναι δυνατόν να καίγεται καθημερινά η Πατησίων, το Πολυτεχνείο και να μην επεμβαίνουν οι δυνάμεις, να συλλάβουν τους ταραχοποιούς επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, δεχόμενοι μάλιστα “βροχή” τις βόμβες μολότοφ.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος μια ολόκληρη περιοχή να έχει μετατραπεί σε γκέτο και κάθε φορά «οι γνωστοί-άγνωστοι» να επιτίθενται στις δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Δεν είναι δυνατόν, όταν ο αστυνομικός ασκήσει την έννομη αντίσταση ή προβεί σε σύλληψη των κοινών αυτών εγκληματιών, να στοχοποιείται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή πολλές φορές να οδηγείται σε πειθαρχικό ή δικαστικό έλεγχο.

Οι Αστυνομικοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζουν υπό τον φόβο νέων περικοπών, με ανεπαρκή εξοπλισμό, που τα φέρνουν και αυτοί δύσκολα βόλτα, άνθρωποι που είναι αδέρφια και συγγενείς μας, βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στα βίαια μυαλά των κάθε μορφής μπαχαλάκηδων.

Κινδυνεύουν να μην γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένεια τους και η κυβέρνηση με την στάση της, τους αφήνει απροστάτευτους.

Είναι ξεκάθαρη η πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποδυνάμωση του ρόλου των Ελλήνων Αστυνομικών και η μετατροπή τους σε παθητικούς δέκτες βίας. Τα παραπάνω γεγονότα το ομολογούν. Ομολογούν μια πολιτική ιδεοληψιών, απάθειας, ανοχής και ενίοτε διαλόγου με εγκληματικά στοιχεία.

Είναι ανάγκη αυτή η κατάσταση να σταματήσει εδώ και τώρα. Δεν μπορούν πλέον για όλα να φταίνε οι αστυνομικοί. Δεν μπορεί η κοινωνία να νιώθει και να ζει στην ανασφάλεια. Δεν μπορεί οι κυβερνητικοί παράγοντες να κάνουν επαναστατικές δηλώσεις αλληλεγγύης και να κλείνουν το μάτι στους μπαχαλάκηδες από την ασφάλεια των γραφείων τους, την ίδια ώρα που στοχοποιούν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και οι Αστυνομικοί έχουν τις γνώσεις και την ικανότητα να πατάξουν τις αναταραχές και το έγκλημα. Με υψηλό φρόνημα, αυταπάρνηση και με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς τον σημαντικό ρόλο τους για την διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης, παλεύουν κυριολεκτικά για να διεκπεραιώσουν στο ακέραιο την αποστολή τους.

Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση, που αυτή τη στιγμή φέρνει τους αστυνομικούς μας σε μια άχαρη, παθητική θέση και τους μετατρέπει σε “σάκο του μποξ”. Και αυτό πρέπει να τελειώσει πριν να είναι αργά και η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.

Για να υπάρχει Δημοκρατία απαιτείται ασφάλεια και οι αστυνομικοί είναι οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας.

Του Ιωαννίδη Σάκη

τ. Προέδρου ΟΝΝΕΔ,

Μέλους εκτελεστικής και πολιτικής επιτροπής ΝΔ

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος μηνών Απριλίου - Μαΐου 2017 της εφημερίδας "Σύγχρονη Αστυνομία"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis