Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομια_istock
13:13 | 04/01/2024

Μην έχει κανείς αυταπάτες ότι θα αλλάξει κάτι με αυτές τις « αλλαγές»!!! Είναι ένα χιλιοπαιγμένο έργο που όλοι γνωρίζουν το «σενάριο» και κυρίως το φινάλε. Μόνο τα «κόζια» θα αλλάξουν στο «βόλεμα» και στο «ξεβόλεμα» κάποιον. Το πολύ πολύ, λέω εγώ ο αδαής, να έχουμε την ίδρυση καμίας «καινούργιας αστυνομίας» στα «πρότυπα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας ( οι συνάδελφοι εκτελούν υπηρεσία στα τμήματα και όχι στα πανεπιστήμια όπως προβλέπεται), όπως Π.χ της «Αστυνομίας Γηπέδων», για να γλιτώσουν βρε παιδί μου χρήματα οι Π.Α.Ε. Όλα είναι πιθανά!

Επίσης ας κοιτάξουν, το έχω ξανά πει, πόσοι πρώην ανώτατοι αξιωματικοί «δουλεύουν» σε ΠΑΕ και ΚΑΕ;

Διαβάστε επίσης

 

Πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές όπως:

Α) Ουσιαστικές αλλαγές στους οργανισμούς -κανονισμούς λειτουργίας του Σώματος ( είναι από το 1985 έχοντας βασιλικά και χουντικά διατάγματα). Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές.

Β) Πρέπει να μας πουν , η Πολιτική κυρίως ηγεσία αλλά και η Φυσική, τι αστυνομία θέλουν πραγματικά; Θέλουν μια αστυνομία που να αντιμετωπίζει το ίδιο την λεκτική βία με την ένοπλη ( με τριαντάφυλλα) ή να τις αντιμετωπίζει όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Γ) Επίσης πρέπει ο αστυνομικός να αισθάνεται ασφαλής όταν κάνει τη δουλειά του και όχι να κινδυνεύει τόσο η ζωή του αλλά κυρίως το να βγει σε διαθεσιμότητα με συνοπτικές διαδικασίες από κάποια «μεμονωμένα και κομμένα» βίντεο. Βέβαια αυτονόητο είναι όταν «παρανομεί» , να τιμωρηθεί.

Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές και όχι «επιδερμικές». Διότι όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: είναι μάταιο να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευαγγελος

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis