Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φωτογραφικό Σύλλογο Αδριανούπολης
22:44 | 12/01/2024

«Το Μάτι του Δρόμου» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας με έργα του Φωτογραφικού Συλλόγου Αδριανούπολης, την οποία φιλοξενεί από τις 20 έως και τις 26 Ιανουαρίου (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ)στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το ΚΕΔΗΦΩΤ, η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο φωτογραφικών συλλόγων και παρουσιάζει σαράντα εικόνες, μέσω των οποίων είκοσι φωτογράφοι ταξιδεύουν το κοινό σε γειτονιές και δρόμους της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Ως προς το θέμα της έκθεσης, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σημειώνει: «Η φωτογραφία δρόμου ή φωτογραφία του "στιγμιότυπου" είναι ένα είδος καλλιτεχνικής προσωπικής φωτογραφίας όπου το πεδίο δράσης της/του φωτογράφου είναι ο δρόμος. Στιγμές μοναδικές που κρατούν μονάχα λίγα δευτερόλεπτα αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Στιγμές της καθημερινότητας στον δημόσιο χώρο, στιγμές που αν δεν επέλεγε ο φωτογράφος να τις καταγράψει θα περνούσαν απαρατήρητες, στιγμές που οι φωτογράφοι έχουν συνέχεια ορθάνοιχτο "Το Μάτι του Δρόμου"».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 18.30, στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φωτογραφικών συλλόγων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis