Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 03/01/2024

Αναστάσιος Βόπης

Ο Άγιος Βασίλειος έκανε στη ζωή του πράξη το Ευαγγέλιο και εξέφρασε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την αγάπη που απορρέει από το λόγο του Κυρίου επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’  π. Αλέξιος Κουρτέσης με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Ο π. Αλέξιος, μέσα από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το οποίο εξεδόθη με εσωτερική διαταγή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, σημειώνει, «Άραγε, κατά πόσο εμείς είμαστε εκφραστές αυτής της αγάπης; Αυτές τις ημέρες των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ανταλλάσσουμε μεταξύ μας εόρτιες ευχές και ευχαριστίες για έτη πολλά, να έχουμε υγεία, ελπίδα και αγάπη. Ιδιαιτέρως αυτή την ημέρα να είναι η χρονιά μας ευλογημένη. Πολύ σωστά πράττουμε, όμως απ’ ότι διαπιστώνουμε όλοι στη διάρκεια κάθε νέου έτους που διανύουμε όλες αυτές οι ευχές είναι μάλλον μόνο λόγια, αφού οι πράξεις μας διαφέρουν κατά πολύ. Κάπου στην πορεία λησμονούμε όλα αυτά τα ευχετήρια και η καρδιά μας από μαλακή που είναι αυτή την περίοδο γίνεται σκληρή. Η ψυχή μας αντί να αναζωογονείται πνευματικά νεκρώνεται περισσότερο. Ο νους μας αντί να σκέπτεται φωτεινά και καθαρά σκοτίζεται και γεμίζει «ακαθαρσίες» από την πονηρία που υπερτερεί έναντι της αγαθότητας».

Όπως τονίζει μάλιστα, «και κάπως φτάνουμε όπως και φέτος φτάσαμε να αποχαιρετούμε ένα έτος και να υποδεχόμαστε ένα νέο. Εάν κάνουμε μία αναδρομή στο κάθε έτος που έφυγε θα διαπιστώσουμε ότι πολλά αγαπημένα μας πρόσωπα ή μη δεν είναι πλέον μαζί μας και κατά συνέπεια δε θα ζήσουν την ανατολή του νέου χρόνου. Εμείς όμως που μπορούμε και διαβάζουμε αυτή τη στιγμή τούτα τα λόγια, έστω και σ’ αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε, ζήσαμε και ζούμε αυτό το γεγονός», επισημαίνει.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας ακολούθως απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους αποδέκτες αυτού του μηνύματος, εκφράζοντας μετά μεγάλου πόνου την ανησυχία. «Άρα γνωρίζουμε πώς και πού οδεύουμε;» και συμπληρώνει ότι, «εάν στη ζωή μας από σήμερα που ξεκινάει η νέα χρονιά, θέσουμε ως στόχο ο λόγος του Θεού να μπει στην καρδιά μας, τότε θα αρχίσει και αυτή να μαλακώνει, η ψυχή μας να ζωντανεύει και ο νους μας να φωτίζεται».

Ο π. Αλέξιος, κλείνει ωστόσο υπενθυμίζοντας προς όλους τους αστυνομικούς ότι, «έτσι η αγάπη για το συνάνθρωπό μας θα γίνει πιο δυνατή και η χαρά θα γεμίσει όλη τη ζωή μας. Γιατί, μην ζούμε σε αυταπάτες, εφόσον είμαστε μέλη της κοινωνίας, είμαστε και μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν μόνο με το μήνυμα που πηγάζει από το Ευαγγέλιο. Το διαχρονικό μήνυμα της ζωής που είναι η αγάπη».

Να σημειωθεί, ότι ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας  βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά κοντά στις μάχιμες ομάδες τις Ελληνικής Αστυνομίας που εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία και έκανε μαζί τους την αλλαγή του χρόνου.

orthodoxia.info

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis