Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
12:29 | 26/06/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Διαχρονικά σε συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους λόγω των ακραίων θερμοκρασιών εκτελούν σκοπιές οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι, όπως μας καταγγέλλουν, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στο καλοκαίρι. Τι κι αν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω από τους 40 βαθμούς, η κυβέρνηση αδιαφορεί εντελώς για την εγκατάσταση κλιματιστικών σε αυτές. Μόνο δύο σκοπιές διαθέτουν κλιματισμό, ενώ σε άλλη μία υπάρχει απλώς ένας ανεμιστήρας! Μάλιστα, και τον χειμώνα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού τα παρεχόμενα μέσα θέρμανσης είναι παλιά και δυσλειτουργικά. Οι ελλείψεις αυτές προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις της Σχολής, όσο κι αν αυτές παρουσιάζονται σύγχρονες από την Υπηρεσία (χαλασμένες σωληνώσεις στους θαλάμους, παλιά στρώματα, έλλειψη στοριών, χαλασμένα μηχανήματα στο γυμναστήριο, έλλειψη φωτισμού στους χώρους της Σχολής κ.α.).

Πλήρης εμπαιγμός και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των Δοκίμων, που παρά τις χρόνιες εκκλήσεις τους στη διοίκηση η πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Αυτή η πρακτική φυσικά είναι στοχευμένη, και έχει σαν σκοπό την «εκπαίδευση» των συνειδήσεων των μελλοντικών αστυνομικών ώστε να πιστεύουν πως τίποτε δεν αλλάζει προς το καλύτερο, όσο κι αν το προσπαθήσουν.

Αλλά τι θα περίμενε κανείς, όταν η ίδια η κυβέρνηση ακόμα και εν μέσω καύσωνα εναπέθετε στην ατομική ευθύνη τη βαρύτητα του προβλήματος, αντί να ορίσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Απ’ ό,τι φαίνεται και οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με τον υπόλοιπο λαό, θεωρούνται αναλώσιμοι και καλούνται να τα βγάλουν πέρα με εντελώς πρόχειρα μέσα.

Δεν θα περιμένουμε να δούμε κανέναν συνάδελφό μας να κινδυνεύει από τις ελλείψεις. Δεν θα κλείνουμε τα μάτια στους συναδέλφους που «ψήνονται» στις σκοπιές. Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis