Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
policenet.gr_ειδικα_μισθολογια
22:40 | 24/09/2024

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ*

 

Διαβάστε επίσης

Για να μην ξεχνάμε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι συνάδελφοι:

Η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος μας, ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί πριν 21 χρόνια, αφού αποτελούσε έμμεση δέσμευση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με σχετική ανακοίνωση του τότε Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με ημερομηνία 17-6-2003 και ύστερα από συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ (νυν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), συνδικαλιστών μεταξύ των οποίων του τότε Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Κυριαζίδη Δημητρίου (νυν βουλευτή της Ν.Δ.) και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Φλωρίδη Γεωργίου (νυν Υπουργού Δικαιοσύνης).

Παρόλα αυτά και αφού μετά από κάποιες μέρες έγινε αλλαγή στην θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, στην οποία τοποθετήθηκε ο κ. Φλωρίδης, η δέσμευση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ και παραμένει έκτοτε η κορωνίδα των συνδικαλιστικών μας διεκδικήσεων εδώ και 20 και πλέον έτη.

Η τότε αιτιολόγηση για την μη αναγνώριση σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ήταν: "ο χαρακτηρισμός επαγγέλματος ως επικίνδυνου είναι καινοφανής, τίθεται για πρώτη φορά στο ισχύον στη χώρα μας εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και είναι συνεπώς προφανείς οι παρενέργειες σε ενδεχόμενη υιοθέτηση του".

Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 12 κυβερνήσεις (οι 3 υπηρεσιακές) και 20 Υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η πλειοψηφία των οποίων, αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος και την αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, χωρίς όμως κανείς να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση και αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, παρόλο που οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, δυστυχώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθιστώντας στην πράξη και με απτά στοιχεία την εργασιακή μας καθημερινότητα ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

Συνάδελφοι το αίτημα μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καθημερινότητα με πράξεις και δράσεις και μέσω των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, γιατί αφορά τις ζωές μας και τις οικογένειές μας. Πέρα από οτιδήποτε η σχετική νομοθέτηση θα αποτελεί ηθική δικαίωση για τους ήρωες νεκρούς συναδέλφους μας και για τις οικογένειές τους, αλλά και για όλους εμάς που υπηρετούμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Υ.Α.Θ.

ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis